I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
1:2 (1:0)
1.FC Slovácko
sobota 20. března 2010 15:00
Branky
5. Trýzna - 45. a 60. vlastní
Rozhodčí
Blažej - Ardeleánu, Musil
Sestava Bohemians
Bricín - Benetka, Kovařík, Hejno, Košata - Trýzna (66. Maxa), Nerad, Šebek T., Havel (72. Zimmermann) - Kopřiva (56. Jiskra), Šebek V. (53. Hanzl) dále připraveni Hudec a Starczewski
Místo zápasu
Šeberov UMT

Reporáž

Do utkání 17. kola jsme nastupovali s jasným cílem. Chtěli jsme ukončit nepříjemně dlouhou sérii bez zisku bodu.
Od úvodu jsme byli aktivní a podařilo se nám jít brzy do vedení. V 5. minutě Václav Šebek vybojoval míč v souboji s hostujícím obráncem a Trýzna vyslal levačkou nechytatelnou ránu na branku Slovácka. O chvíli později nebezpečně pálil z hranice pokutového území Nerad, ale střelu směřující těsně pod břevno hostující brankář vytáhl na rohový kop. Moravané vážněji zahrozili ve 26. minutě, kdy poslali nebezpečný centr do vápna, ale letící míč na malém vápně naštěstí adresáta nenašel. Do konce první půle se hrálo bez výraznějších brankových příležitostí, spíše hra probíhala od vápna k vápnu.
Do druhé půle jsme šli beze změn, s cílem být více aktivní v napadání, důraznější a hlavně zpřesnit naši hru, jelikož jsme měli příliš nevynucených ztrát. Jenže nás brzo srazila branka v naší síti. Trestný kop, který se nebezpečně stáčel na přední tyč, nešťastně usměrnil Košata do vlastní sítě. Tato branka nás nepříjemně rozhodila a přinesla velkou nervozitu na naše kopačky. Za dvě minuty mohlo být hůře, ale pokus hostí skončil na spojnici naší branky. Postupně jsme se probírali ze šoku, ale směrem dopředu jsme již moc nebezpeční nebyli. Proto jsme provedli dvě střídání, abychom díky čerstvým silám opět znepříjemnili snažení hostí a pokusili se výsledek strhnut na svojí stranu. Bohužel přišel další gól v naší síti, rohový kop přizvedl na přední tyči Jiskra a téměř ideálně poslal míč k zadní tyči do sítě. Do hry jsme ještě poslali další dva útočně laděné hráče, ale brankovou příležitost jsme si vytvořit nedokázali.
Opět jsme doma vedli a díky dvěma vlastním brankám vedení neudrželi. Sráží nás zbytečná nervozita při hře s míčem, nepřesnosti v rozehrávce a bránění standardních situací. Zklamáním je i předvedený výkon některých hráčů z lavice, od kterých se čekalo více a nebyli pro mužstvo tou správnou posilou a oživením.

Trenér Martin Pačanda: ,,Strašně těžko se mi toto utkání hodnotí. Hráčům se nedá upřít snaha a nasazení, ale chybí nám i trocha toho fotbalového štěstíčka. Nezbývá nám, než stále poctivě pracovat a doufat, že tuto smůlu již co nejdříve protrhneme.‘‘