Česká liga mladších žáků (U13)
Baník Sokolov
1:1 (1:1)
Bohemians 1905
čtvrtek 1. dubna 2010 13:45
Branky
12' Badocha - 25' Brak (z penalty)
Rozhodčí
Melničuk
Sestava Baník Sokolov
Procházka - Půta (9' Holeš), Klubal, Čermák, Kníř - Stropek (30' Kohajda), Koubek (49' Štěrba), Badocha, Hašek - Hernik (30' Gaspár), Olah
Sestava Bohemians 1905
Dařina - Skuček, Brak, Jakab, Vltavský - Trčka (39' Štochl), Tomič, Kumprecht, Klouček (45' Puczok) - Čapek (45' Kocourek), Malík
Místo zápasu
Baník Sokolov

Reporáž

Od začátku bylo vidět, že více než technický fotbal uvidíme odbojovaný výkon z obou stran. My jsme začali lépe, šanci měl Tomič, ale balon mu před nosem vyfoukl brankář domácích. Následně se do příležitosti řítil Malík, ale ani on neuspěl. Domácí se chytili po sérii tří rohů a začali tahat za delší konec. Až přišla 12. minuta a kapitán Sokolova se napřáhl z velké vzdálenosti a střela bohužel propadla pod tělem padajícího Adama Dařiny, který si vybral první slabší chvilku v sezóně. Smutná náhoda, ale ještě spousty času na vyrovnání a následné otočení zápasu. O pár minut později mohli jít domácí do většího vedení, kdy využili zmatky v obraně po našem útočném rohu a v přečíslení se řítili na osamoceného Adama. Jenže šancí pohrdli a střelou nad odmítli zvýšení vedení. A to ještě v prvním poločase Adam Dařina, zvaný "Bogas", úžasným zákrokem vytáhl pravou nohou střelu útočníka Olaha, ke kterému se dostal odražený balón od Vojty Braka.

Ve druhé půlce poločasu jsme se dostávali více do hry. Vyústěním byl obrovský tlak ve vápně. Spousta šancí a po jedné z nich ruka jednoho z bránících domácích hráčů ve vápně. Míč si vzal na starost Vojta Brak a nikoho k tomu nepustil. Krátký rozeběh a s přehledem kopnutá penalta. Bohemka se dostala do smírného stavu 1:1, který vydržel až do konce první půle.

Druhý poločas byl od obou stran vysloveně na krev. Kluci měli v nohách hodně naběhaných kilometrů a tři čerstvé hráče, které trenér Klokanů poslal do druhého dějství, oživili hru hostů, ale žádný další gól nepřidali. Ve slibné šanci se na konci zápasu ocitl Martin Puczok, jenže si balón z levé strany dával na pravou nohu a i on sám tento krok po zápase okomentoval slovy: "Nebyl to dobrý nápad." Filip Štochl na druhé straně zálohy se snažil seč mohl, ale ani on se do slibnější šance nedostal.

A bez střely na branku nemůžeme pomýšlet na zvýšení skóre. Konečný stav zápasu se tedy rovnal tomu poločasovému a nyní kluky čeká větší pauza. Doufejme, že v dalších zápasech se projeví více fotbalovosti a kombinačním fotbalem se na přírodní trávě prosadíme.

Média