Česká liga starších žáků (U15)
Baník Sokolov
3:1 (1:1)
Bohemians 1905
čtvrtek 1. dubna 2010 12:00
Branky
6., 68. Horvát, 38. Houdek - 31. Nwogu
Rozhodčí
Melničuk - Cvrk, Krejčí
Sestava Baník Sokolov
Povinský - Šváb, Karlík, Červenka, Bauer (45. Machala) - Houdek (69. Sýs), Veselovský, Kravar, Horvát Slabyhoudek - Haselbauer (58. Šťastný)
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Tikhonov (44. Rothe), Pechr, Turea, Bukáček - Ježdík (36. Horký), Hanek (56. Lukáš), Svozil, Habrun - Nwogu (56. Sláma), Veselý (56. Artemuk)
Místo zápasu
Sokolov UMT

Reporáž

Před Velikonoci jsme předehrávali svůj další jarní ligový zápas. Ve čtvrtek ráno jsme se vydali do Sokolova a hráli jsme na půdě posledního celku tabulky, který v posledních utkáních jasně ukázal, že se se svou pozicí nechce smířit jen tak.

Zápas se hrál na umělé trávě, která byla velmi prostorná a opět jsme s tímto faktem měli velké problémy. Domácí hráči nastoupili s pěti záložníky a jejich pohyb nám zejména prvních dvacet minut také působil velké obtíže. Zápas rozhodly úvody obou poločasů, které jsme absolutně nezvládli a naše nedůsledná a nekvalitní obranná činnost darovala soupeři dvakrát vedoucí branku.

Soupeř se ujal vedení hned v 6. minutě, a to z výkopu brankáře!! Nejprve jsme prohráli hlavičkový souboj, zbytek obranné čtveřice jen sledoval souboj, místo odcouvání a Horvát jednoduše přešel přes našeho obránce a na přední tyč zakončil přesně - 1:0. Až do dvacáté minuty jsme byli jako opaření a dlouho se nenašel nikdo, kdo by zvedl hlavu a něco vymyslel. Pevnou půdu pod nohama jsme našli díky útočné dvojici Veselý-Nwogu, kteří svou dobrou prací dokázali udržet míč a dostat nás do kombinace. To vedlo k naší převaze a vytvoření několika dobrých střeleckých pozic a šancí. Nejprve střílel těsně vedle Veselý po přihrávce Nwoga, těsně před poločasem měl dobrou šanci Nwogu, ale Povinský jej vychytal. Druhý souboj těchto hráčů však dopadl lépe pro našeho útočníka. Veselý zatáhl míč, odcentroval a na přední tyči se Nwogu prosadil hlavou a bylo vyrovnáno - 1:1.

Posledních patnáct minut první půle jsme dobře kombinovali a dostali se do hry, vše jsme chtěli přenést také do druhé půle, ale bohužel nám to vydrželo jen tři minuty. Dobrý vstup do druhé části zhatila zbytečná ztráta míče, soupeř po pravé straně zatáhl míč, centr po zemi ze strany postupně minuli naši tři (!!!) hráči, ten poslední navíc ještě uklouzl a Houdek měl sám před Dočekalem již snadnou úlohu - 2:1. Série chyb nás opět srazila na kolena a již se nenašel nikdo, kdo by to - jak se říká - vzal na sebe a vtiskl do naší hry více přehledu a kvality. Přes obranu Sokolova jsme se nedokázali prosadit, místo kombinace jsme unáhleně míče nakopávali a s tím neměla domácí obrana nejmenší potíže. Ani střídání hru neoživila a soupeř tak minutu před koncem své vítězství potvrdil další brankou. Opět pokažená přihrávka na několik metrů, brejk a po střele Horváta jsme si dali vlastní branku - 3:1. Sečteno a podtrženo - druhý výjezd ven, podruhé 3 inkasované branky, podruhé prohra.

Trenér Petr Vanko: "Zápas rozhodly dvě série chyb v úvodech obou poločasů. Domácím jsme tak dvakrát nabídli vedení a byť jsme v prvním případě ještě vyrovnali, tak podruhé se nám to nepodařilo. Pozitivní určitě je, že jsme se v prvním poločase postavili na nohy a dokázali zápas vyrovnat a měli jsme i převahu. Vstup do druhé půle byl ve stejném duchu, ale sami se srazíme do kolen naprosto zbytečnou brankou na 2:1, která spíše vyplynula z našich chyb než ze soupeřova umění. Pak opět stará písnička, prohráváme a nikdo není schopen dát přesnou přihrávku, obejít protihráče, udržet míč, zkrátka vnést do hry vyšší kvalitu. Přitom je třicet minut do konce, což je mnoho času, ale my se zase spoléháme jeden na druhého místo vlastní zodpovědnosti. Tímto způsobem nikdy nepříznivý výsledek neotočíme. Teď máme několik dní na odpočinek a v příštím týdnu zapracujeme na dobré přípravě na Motorlet."

Média