Česká liga starších žáků (U15)
Hradec Králové
1:0 (1:0)
Bohemians 1905
sobota 8. května 2010 10:15
Branky
17. Mládek
Rozhodčí
Moník - Hlavsa, Bačo
ŽK
57. Pour, 69. Hrabar (obra HK)
Sestava Hradec Králové
Žaloudek - Drozd P. (55. Pour), Vyšehrad, Drozd D., Šnejdr - Duben, Zorvan (43. Hrabar), Soumar, Mládek (69. Káža) - Korčák (43. Zbudil), Kraják (52. Šejvl)
Sestava Bohemians 1905
Dočekal - Ježdík (55. Bukáček), Rothe, Turea, Hanek - Novotný (52. Tikhonov), Svozil (66. Pechr), Habrun, Hnilička - Veselý (36. Nwogu), Sláma (36. Artemuk)
Místo zápasu
Háječek

Reporáž

Po domácí výhře s Chrudimí jsme cestovali do Hradce Králové. Tým z horní poloviny tabulky v minulém kole zvítězil 1:0 na půdě Motorletu a oba týmy měli v plánu bodový zisk potvrdit. Tento cíl se k naší smůle povedl splnit domácímu Hradci.

Travnaté hřiště v Háječku bylo výborně připravené, navíc hrací plochu pokropil před zápasem mírný déšť, takže terén byl ideální. Fotbalová krása však k vidění nebyla, převážně se bojovalo o každý míč a byť jsme měli po celý zápas převahu, tak z vítězství se radovali domácí. Hlavní důvod byl, že jsme se dostali jen k pokutovému území soupeře, kde naše akce končily na výborně hrající obranné řadě Hradce nebo na bezchybném brankáři Žaloudkovi. Chyběla nám větší kreativita a nápaditější a kvalitnější řešení herních situací na útočné polovině.

První poločas byl v prvních minutách vyrovnaný. Našemu týmu se dařilo aktivně napadat soupeře a získávali jsme tak mnoho míčů. Bohužel nám chyběl kvalitnější centr, či průniková přihrávka. Soupeř se pak snažil vyrážet do rychlých protiútoků, které také převážně končily neúspěchem. V 17. minutě se domácí se štěstím ujali vedení. Centr z velké dálky lízl hlavou Mládek na úrovni penalty a ten nakonec zapadl k tyči naší branky - 1:0. Po inkasované brance jsme převzali iniciativu a Hradec se na naší polovině příliš nevyskytoval. Několik nadějných akcí jsme však zbytečnými nepřesnostmi pokazili a sami se tak připravili o šance. Nejblíže vstřelené brance byl v prvním poločase Svozil, jehož povedená střela skončila těsně vedle.

Ve druhém poločase jsme ještě přidali a výsledkem byl trvalý pobyt na polovině domácích. Artemuka při samostatném úniku na poslední chvíli zastavila domácí obrana, několik standardních situací jsme nedotáhli, Ježdíkovi se nepovedlo trefit prázdnou branku po zaváhání brankáře Žaloudka. Čas rychle utíkal, ale my jsme ve své aktivitě nepolevili. Naše poslední šance na zvrat však zlikvidoval výborný Žaloudek, který se vyznamenal zejména při střele Nwoga, kterou vytáhl na rohový kop. Závěrečný brejk domácích skončil rovněž neúspěchem a branka tak už nepadla.

Trenér Petr Vanko: "V utkání jsme sice prohráli, ale rozhodně jsme nebyli horším týmem. Soupeř dal velmi šťastnou branku a pak jsme jej k ničemu nepustili. Bohužel jsme však naši převahu nedokázali vyjádřit brankově, a to hlavně proto, že jsme byli zbrklí v přípravě finální fáze (centr, přihrávka), což vedlo jen k možnostem, nikoliv k vyloženým šancím. Celý týden jsme se herním situacím na polovině soupeře věnovali, do totožných situací jsme se dostali v Hradci, ale kvalitu jsme na hřiště nepřenesli. Branku jsme tedy nedali, soupeř si ji taky nedal sám, proto jsme prohráli. Nyní nás opět čeká práce na všech herních činnostech zejména v útočné fázi, protože již v neděli nás čeká utkání s Příbramí, ve kterém rozhodně budeme chtít uspět."