I. Dorostenecká liga (U19)
Vysočina Jihlava
4:1 (3:1)
Bohemians 1905
středa 17. srpna 2011 11:00
ranky: 17. Kliment, 21. Vonásek, 32. Šuta, 84. Masopust – 36. Šebek V.
Rozhodčí: Jech – Beneš Jar., HájekŽK: 60. Pedro - 25. Řezníček, 78. HavelSestava Bohemians: Smrčka – Řezníček (30. Bulíček), Malina, Košata, Nováček – Šebek T., Kraus, Nerad – Šebek V. (55. Slánský), Hanzl (55. Jiskra), Havel – dále připraveni Hanek a Starczewski
Místo zápasu
Na Stoupách

Reporáž

Vršovičtí dorostenci se ve druhém utkání střetli s domácí Jihlavou. Vstup do zápasu se ale Pražanům nevydařil a Jihlavští dominovali ve všech směrech. Na branku Klokanů se valil jeden útok za druhým, ale skóre na ukazateli stále hlásilo, že branka nepadla. V 17. minutě to však bylo již jinak. Po rohovém kopu napálil domácí hráč s hranice pokutového území na branku a míč od tyče skončil v síti. Další standardní situace přišla v 21. minutě a opět znamenala branku. Trestný kop od půlící čáry domácí hlavou tečovali za záda brankáře Smrčky, který během prvního poločasu hasil ještě nespočet příležitostí Vysočiny. Po půlhodině hry to již bylo 3:0. Přihrávka pod sebe z krajního prostotu a neuhlídaný hráč na středu. V tu chvíli utkání vypadalo rozhodnutě. Ovšem za pár minut dal naději zelenobílým Václav Šebek, který si zběhl na neradu kolmici a snížil. Od té chvíle začala být Bohemka lepším týmem a dostávala se více do šancí. Před poločasem největší spálil střelec branky Václav Šebek.

Druhé dějství navázalo na závěr poločasu prvního. Klokani byli aktivnější, dokonce i domácí zatlačili na jejich polovinu. Na jedné straně nedokázal usměrnit míč na malém vápně mezi tyče Hanzl, na druhé opět hasil šanci domácích Smrčka. Dále moc velké šance nepřicházely, i když Pražané působili lepším dojmem než domácí. Další šance Bohemky přišla po rohovém kopu, kdy stál míč osamocen v malém vápně, ale příliš nohou nedovolilo míči skončit v brance. Čtvrthodiny před koncem se Klokani dožadovali branky. Nejdříve po Hanzlově navedení zakončoval Jiskra v jasné pozici do brankáře, dorážku poslal Tomáše Šebek do břevna. Přihlížející a hráči viděli již míč za brankovou čárou, signalizace asistenta ale branku nepotvrdila. V závěru tak dali domácí čtvrtou branku, když trestný kop z dobrých 40 metrů skončil na zadní tyči brankáře Smrčky.

Úvodní týden v anglickém stylu zakončí Klokani v neděli, kdy cestují do Hradce Králové. Nedělní soupeř podlehl v prvním utkání právě Jihlavě vysoko 7:2, dnes hostil Mladou Boleslav a vyhrál 2:1.