V neděli do Jablonce

První výjezd nové sezony na stadion Střelnice, výkop v 18 hodin.

V neděli do Jablonce

Po nevydařené premiéře při prohře v úvodním kole s nováčkem ze Zlína Klokani vyjedou na sever Čech vyzvat ambiciózní tým z Jablonce. Napravit nelichotivou prvoligovou bilanci s tímto soupeřem hodlají svěřenci trenéra Pivarníka v neděli od šesti hodin.

Od svého znovuobnovení se hráči Bohemians utkali s jabloneckým soupeřem v lize celkem dvanáctkrát. Z tuctu zápasů ale vyčnívá pouze jediná výhra, o to ale památnější a důležitější. Během záchranářského boje zavítali naši hráči v květnu loňského kalendářního roku právě na Střelnici a po dvou brankách Jakuba Rady urvali vítězství 2:1. Na straně Jablonce vsítil jediný gól Tomáš Čížek, nová akvizice v zelenobílém dresu.

A právě Čížek může být stěžejní postavou nadcházejícího duelu. "Tomáš je výborný fotbalista, velmi kvalitní a má za sebou angažmá ve velkých klubech," pěje na bývalého záložníka Jablonce chválu trenér Pivarník, přidává ale i další stránky tohoto hráče: "Bohužel věk nezastaví, tam to není jednoduché. Věřím a doufám, že nám dokáže v tomto ročníku pomoci," uzavírá kouč rozbor nového středopolaře. 

Lodivod Bohemians našel i slova k přípravě celého týmu na utkání: "Na zápas se chystáme tak, abychom dokázali Jablonec potrápit." Doufá i, že se nebude opakovat výkon z minulého týdne: "První zápas je ošemetný, toho jsme se obávali a bohužel se to potvrdilo. Nezvládli jsme ho výsledkově a ani předvedená hra nebyla ideální," vrací se ještě rodák z Piešťan k zápasu se Zlínem. Že tentokrát už ale hodlají vystoupit na soupeře s něčím jiným předestřel v malém ohlédnutí: "Zápas s Jabloncem můžeme zvládnout, v minulé sezoně jsme bodovali se Spartou a Plzní, s Jabloncem se nám to nepodařilo." Hlavu ale rozhodně kouč Pivarník nesklání: "Takže doufám, že tento zápas bude úspěšnější."

Do toho, co by na soupeře, který ještě ve středu válčil v předkole Evropské ligy, mohlo platit nám též dovolil pan Pivarník nahlédnout: "Potřebujeme být v zápase kompaktní, tak jsme hráli i poslední zápas v Jablonci, ale inkasovali jsme laciný gól." Své taktické plány poté shrnuje do následujícího: "Budeme chtít hlavně dobře bránit, to vše podpořené kvalitním přechodem do útoku."

Na co se ještě fanoušci Bohemians mohou těšit? Rozhodně to jsou nové venkovní dresy, které byly přiblíženy již minulý týden pomocí článku na Virtuálním Ďolíčku. Dresy doznaly značných změn, kdy se ze žluté barvy přešlo k černomodré variantě, která je uspořádána do tradičních pruhů.

Utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Michal Paták, na čarách mu budou asistovat Radek Kotík a Miroslav Fišer. Duel začne v neděli 2. srpna v 18 hodin.

Na utkání si můžete samozřejmě i vsadit u partnera Bohemians Praha 1905 společnosti Fortuna. Její bookmakeři věří spíše domácím hráčům z Jablonce (kurz 1,3). V kurzu 5 můžete zkusit na svůj tiket zařadit remízu, vaši víru ve vyloupení jablonecké Střelnice ocení bookmaker kurzem 9,4. Na to, že se naši hráči a fanoušci Bohemky alespoň jednou zaradují z branky v síti soupeře, si můžete vsadit za kurz 1,94. Úplnou nabídku sázek tohoto utkání poté naleznete pod tímto odkazem.