Česká liga dorostu U16 (U17)
FK Teplice B
2:1 (2:0)
Bohemians 1905
neděle 27. března 2011 12:30
Branky
11. a 15. domácí – 63. Bulíček
ŽK
25. Matějka
Sestava Bohemians
Starczewski – Pospíšil, Pechr, Svozil, Jasz – Richtrmoc, Bulíček, Habrun – Matějka (41. Zvoníček), Horký (50. Rapant), Artemuk (77. Dufek) – dále připraveni Vostárek a Semerád
Místo zápasu
Bystřany

Reporáž

Klokani do utkání vstoupili aktivně a do vedení mohli jít již ve 4. minutě. Matějka ovšem nedokázal proměnit pokutový kop po faulu na Artemuka. Na druhé straně měly šanci Teplice po chybě Svozila, nebezpečně vyhlížející přízemní centr naštěstí jen prošel pokutovým územím. V další obrovské šanci se před brankářem ocitl Horký, ale zblízka nedokázal domácího brankáře překonat. Nedáš, dostaneš se potvrdilo a Teplice šly za minutku do vedení. Po akci středem hřiště se do zakončení dostal domácí hráč a Starczewski si dokázal na míč jen lehce sáhnout. Za 4 minuty jsme dostatečně nereagovali na dlouhý nákop, poté se dostal míč opět do středu hřiště a domácí již neměli problém zvýšit vedení na 2:0. Dále jsme byli aktivní a hlavě Artemuk zatápěl teplické obraně. Po jedné z jeho přihrávek bylo Matějkovo zakončení zblokováno. Starczewski naopak musel nadvakrát krotit skákající míč po dalekonosném pokusu. Ve 27. minutě přišel netradiční moment - Svozil se ocitl v roztržce s domácím hráčem, kterého rozhodčí poslal pod sprchu. Zvláštní ovšem bylo, že nedošlo k udělení ČK, ale k nucenému střídání. Zanedlouho postupoval na branku Bulíček a byl faulován. Z následného trestného kopu ovšem trefil pouze zeď. Závěr poločasu patřil domácím, ovšem zblízka se již prosadit nedokázali.

Do druhého poločasu jsme chtěli opět vstoupit aktivně a předčít nakopávající domácí kombinační hrou. Oproti poločasu prvnímu toho moc k vidění již nebylo. Bohužel jsme byli málo nebezpeční a hra obsahovala mnoho nepřesností. I díky tomu měly spíše šance Teplice, ale jejich lajdácké řešení koncovky nám hrálo do karet. A také z naší strany přišel trest. V 63. minutě vysunul Habrun za obranu kapitána Bulíčka a ten snížil na 2:1. V ten moment jsme byli opět lepším mužstvem, ale žádná větší příležitost na srovnání skóre již nepřišla.