Hašek: Už jsem měl několikrát ruce nad hlavou

Trenéři Martin Hašek a Martin Svědík hodnotí sobotní duel.

Hašek: Už jsem měl několikrát ruce nad hlavou

Jako první hodnotil utkání trenér Martin Hašek.

"Mám smíšené pocity. Jsem zklamaný z toho, že jsme byli třiadvacet minut od skupiny o Evropskou ligu, což by bylo vzhledem k průběhu celé sezony vynikající. Na druhou stranu se hráči vydali ze všech sil. V závěru jsme mohli strhnout výhru na naši stranu. Já už měl ruce několikrát nahoře a radoval se. Oba týmy hrály s obrovským nasazením. Podobně těžké duely nás čekají ve skupině o záchranu. Jsem potěšen nejen tímto výkonem, nýbrž i během celého jara. Musíme prostě aktuální stav akceptovat a připravovat se na další mikrocykly," cítil velkou šanci vklouznout do prostřední skupiny.

O zajímavé duely nebude v následujících týdnech nouze: "Logicky nejsme v klidu, což nemůže být nikdo. Ze všech účastníků skupiny o záchranu jsme teď nejvýš. Věřím, že to zvládneme. Za normálních okolností bychom byli dávno zachránění a nemuseli nic řešit. Nový systém vyhovuje Karviné, která se může úplně vymanit z baráže pryč. Pro ni je to super, jenže pro tři týmy před ní to tak skvělé není. Před sezonou jsem byl velký zastánce nového herního modelu. Nyní jsme první tým, který na něj doplatil. Nicméně divák se má na co těšit. Ve všech skupinách se bude každé kolo o něco hrát. Budou to skvělé zápasy v teplém počasí a na dobrých terénech. Pro kluby z prostřední skupiny je fantazie, že mohou ještě hrát o poháry.“

Bohemka bude hrát tři zápasy na domácím stadionu, kde se ji ovšem v základní části příliš nedařilo: "Věřím, že domácí prostředí pro nás bude výhodou. Porazili jsme doma Olomouc i Jablonec 1:0. Takže jsme to snad konečně přerušili. Začíná nám pomáhat Puškáč, který byl hodně cítit i na Slovácku. Totéž platí i pro Yúsufa. Konečně mám k dispozici dvě devítky. Čekal jsem na tenhle stav celou sezónu. Pevně věřím, že hrát třikrát doma aspoň nebude nevýhoda. Navíc cestujeme jen do Karviné, neboť Dukla je v rámci Prahy. Takže ani cestování nebude tolik.“


Poté hodnotil zápas i domácí trenér Martin Svědík.

"Když jsme se připravovali na Bohemku, řekli jsme si, že bude důležité neinkasovat branku. Mají velmi dobrý a rychlý přechod do útoku a pro tento způsob hry i vhodné typy hráčů. Pokud musíte hru otevřít, tak je problematičtější s nimi hrát. Jsme v situaci, kdy si trestuhodně myslíme, že máme mít aut a obdržíme gól. V naší šestnáctce jsme tu situaci nedohráli úplně nejlépe. Celá strategie se změnila a museli jsme dobývat defenzivu soupeře. Po inkasované brance jsme je trochu přitlačili. Byly tam střely i šance, nicméně Bohemka hrozila z rychlých protiútoků,"
připomněl jednu z hlavních hrozeb Bohemians.

Po pauze šancí přibývalo: "Tlak jsme měli, ale trefili jsme tyč nebo nás vychytal Fryšták. Po enormní snaze jsme skórovali. Nemůžu klukům upřít snahu, bojovnost a vůli převrátit zápas na naši stranu. Bylo to přímo úměrné kvalitě hráčů, rozhodování v jednotlivých momentech. Hlavně za nerozhodnutého stavu jsme zbrkle vyhazovali přihrávky. Měli jsme raději točit těžiště hry a centrovat před branku. Z tohoto pohledu bych si určitě představoval lepší práci od Havlíka s Janoškem. Nakonec zápas skončil remízou. Bohemka měla poté také nějaké šance z protiútoků i standardních situací. Hráli jsme na vítězství, takže nějaké prostory se otevíraly. Dělba bodů je asi zasloužená, protože šance byly na obou stranách."

"Jsme zklamaní z toho, že jsme nevyhráli. Ať už jde o jakoukoliv skupinu, tak jsme chtěli získat tři body. V té spodní skupině je každý bod důležitý. Chtěli jsme to zvládnout a měli bychom náskok dvou bodů na soupeře. Bavili jsme se z kolegy z Bohemky, že to budou nervy, nervy a nervy až do samotného konce. Budeme se chystat na domácí souboj s Příbramí. Důležité je zvládat domácí utkání a vozit i něco ze hřišť soupeřů. Jedeme na Bohemku a na Duklu. Pokračujeme dál," vzhlížel již do baráže kouč Slovácka.