Kouba: Některým gólům šlo zabránit

Brankář Marek Kouba komentuje zápas se Slovanem Bratislava.

Kouba: Některým gólům šlo zabránit

Mladý brankář Marek Kouba dostal šanci v brance prvního týmu. A hned proti slovenskému mistrovi. Jak se cítil po dlouhé době mezi tyčemi i jeho názor na třetí ligu, kterou bude hrát druhý tým Bohemians.

Konečně ses dostal do branky v prvním mužstvu a hned proti velmi kvalitnímu soupeři...
Slovan ukázal své kvality. Mrzí mě, že jsme obdrželi tři branky. Některým šlo zabránit. V některých situacích jsme mohli být i lepší. Byl to pro mě zápas po dlouhé době nejen v brance Áčka, ale také v brance vůbec. Před měsícem jsem byl zraněný, takže jsem celou tu dobu nechytal. Na gólmanovi je taková pauza znát. Bylo to na mě asi i vidět. Snažil jsem se odvést maximum. Některé šance se mi povedlo chytit a něčemu zabránit.

Obdrželi jsme branku v úvodu utkání, ale pak měli několik šancí k vyrovnání.
Je škoda, že jsme nějaký nedali už v první půli. Celkově musíme dávat více gólů a zlepšit hru v ofenzivě. Všichni pro větší produktivitu děláme maximum, ale zatím nám to nejde.

Během tří přípravných duelů máme trio zraněných hráčů ze základní jedenáctky, což mrzí mnohem více oproti porážce...
Nemůžeme se vymlouvat na to, že nám někteří hráči chybí kvůli zranění. Musíme se prosadit, ať jde o jakéhokoliv soupeře. Už je jedno, pokud nastoupí tenhle hráč nebo jiný.

Věnoval se ti trenér brankářů intenzivněji?
Mluvili jsme spolu o tom, ať se dám hlavně do pohody a jdu do utkání s čistou hlavou. To mi pomohlo.

B tým Bohemians bude hrát třetí ligu. Bude to pro tebe větší téma? A hlavně přínosnější pro tvůj rozvoj?
Stoprocentně to pro mě bude super. Jsem typ gólmana, který se musí zlepšovat a tvrdě si své místo vybojovat. Gólmani to takhle mají. Musí si to postupně odchytat a získat zkušenosti. Tím se i zlepšují a vyklidní. Třetí liga je dospělý fotbal, takže budu jedině rád, když si takovou soutěž zahraji.