V Plzni rozhodl jediný gól Kalvacha

Bohemians jedou ze západu Čech s nejtěsnější porážkou.

V Plzni rozhodl jediný gól Kalvacha

Na hřišti plzeňské Viktorie vyběhli Klokani od začátku se změnami v sestavě. V obraně naskočili Schumacher s Köstlem. Po zranění se do středu zálohy vrátil Vacek. V útoku pak boku Nečase naskočil Ugwu, který si odpykal disciplinární trest. Hned v úvodu se šikovně uvolnil na levé straně Podaný, ovšem jeho cent odvrátil Kovařík před Jindřiškem. Poté se do protiútoku hnal Nečas, nahrál Podanému, jenž centroval na Hronka, jehož hlavičku lapil gólman Hruška.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905
Domácí tým se k ohrožení branky Klokanů pořádně nedostával. Po dvaceti minutách se v šestnáctce obtáčel Krmenčík, avšak svoji střelou prostor mezi tyčemi vůbec netrefil. Úspěšný nebyl ani Kopic, jehož ránu levačkou z hranice velkého vápna lapil Le Giang. Vzápětí zakončoval Krmenčík mimo branku centr Procházky.

Po půlhodině hry za obrannou šestnáctkou Klokanů napadal Krmenčík v rozehrávce Jindřiška. Míč se dostal ke Kalvachovi, který se trefil přesně na zadní tyč a domácí zčistajasna vedli.

Po rozehrávce se řítil vpřed Nečas, ale jeho ránu defenziva Plzně srazila a vybíhající Hruška balon stáhl do své moci. Ve zbývajících deseti minutách se skóre neměnilo, a tak s těsným vedením odešli do kabin plzeňští.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905
Deset minut po přestávce skvěle zabojoval Köstl, který téměř ztracený míč skluzem před brankovou čárou získal na Kovaříkovi do své moci, ovšem jeho zpětnou přihrávku před branku srazila plzeňská defenziva na rohový kop. Uplynula hodina hry, když Schumacher roztáhl hru doleva na Podaného, na jehož nádherný centr jen o malý kousek nedosáhl střídající Keita.

Na opačné straně se dokázal s míčem otočit Krmenčík a naservíroval balon Hořavovi, ale záložník domácích byl tísněn Krchem a z malého vápna střílel vedle branky. Do hry se dostal i mladý Novák, který si připsal premiérový start za Klokany v mistrovském utkání. Krátce po svém příchodu na hřiště manévoval s míčem, ale jeho střelu srazil Kovařík na rohový kop. Čas plynul a domácí stále drželi těsný jednobrankový náskok. V závěru ho mohli navýšit, ovšem proti Hořavově ráně skvěle zakročil Krch a zablokoval ji. Klokani se bohužel neprosadili a z Plzně odjeli s prázdnou.