S výhodnou pozicí a pokorou do odvety

Bohemians s fanoušky v zádech vyrazí za postupem.

S výhodnou pozicí a pokorou do odvety

Úvodní semifinálový duel Klokani zvládli výborně a už v sobotu budou chtít svůj cíl pro tento dvojzápas dokonat. Třetí zápas se Slováckem během tří týdnů tak určí, zda bude spanilá jízda Bohemians pokračovat. Klokani tak můžou definitivně týmu z Uherského Hradiště ukončit sezonu, během níž se dlouho vyhříval na předních pozicích a vyhlížel boje o evropské poháry.

Klokani se chystají na Finále Fortuna ligy
Klokani se chystají na Finále Fortuna ligy
Zápasy se Slováckem už tradičně charakterizuje nesmírná fyzická náročnost s velkým počtem osobních soubojů. Klokani v prvním semifinálovém duelu naběhali o kilometr více oproti hráčům Slovácka, čímž tak znemožnili domácím využít lépe situací po vítězných soubojích, v nichž byli o trochu úspěšnější právě svěřenci Martina Svědíka. V dresu Klokanů podal běžecky výborný výkon Petr Hronek, který mj. odsprintoval v obraně téměř 200 metrů. Univerzál Lukáš Hůlka si připsal 14 vítězných soubojů z celkových 18 podstoupených.

Klokani si váží své pozice do druhého semifinále, ale jak řekl Erich Brabec, tak ještě není nic jistého: "Ten výsledek, který jsme si z Uherského Hradiště přivezli, je skvělý. Nicméně to vůbec nic neznamená a čeká nás velmi těžký odvetný duel. Očekávám podobný zápas jako byly ty dva předcházející, které jsme se Slováckem odehráli. Bude jen rozdíl v tom, že tentokrát hrajeme doma my. Určitě neočekávám, že Slovácko bude hrát od začátku vabank, aby dohnalo ztrátu. Oni musí dát každopádně dva góly, i když my vstřelíme jeden."

Klokani se chystají na Finále Fortuna ligy
Klokani se chystají na Finále Fortuna ligy
Asistent hlavního trenéra se vrátil ještě k prvnímu semifinálovému utkání: "Měli jsme v prvním utkání štěstí, neboť nám videorozhodčí uznal dva góly, které pomezní sudí posoudili jako neplatné kvůli ofsajdovému postavení. Pevně věřím, že utkání zvládneme a nebude to v sobotu náš poslední zápas v této sezoně."

Odvetné utkání se Slováckem začíná v Ďolíčku v sobotu v 17:30. V přímém přenosu ho bude vysílat ČT sport. K utkání byl delegován Emanuel Marek jako hlavní sudí. Jeho asistenty budou Matěj Vlček a Milan Flimmel. Mezi střídačkami bude plnit povinnosti čtvrtého rozhodčího Jana Adámková. Na utkání bude dohlížet i videorozhodčí. Zpravodajský servis bude k dispozici na sociálních sítích pod hashtagem #BOHSLO.

A v neděli odehraje B tým Klokanů poslední utkání této sezony. V Uhříněvsi se od 10:30 představí proti Benešovu, čímž zakončí své účinkování v premiérovém ročníku Letní ligy.