Mládež děkuje rodičům hráčů za podporu

Šéftrenér Josef Pleticha zhodnotil uplynulý ročník mládeže.

Mládež děkuje rodičům hráčů za podporu

Neúplnou sezonu mládeže zhodnotil šéftrenér Josef Pleticha.

"Soutěže byly ukončeny v nejméně vhodnou dobu. Devatenáctka byla první bez ztráty bodu a osmnáctka vedla svou soutěž. Škoda, ale život a zdraví jsou přednější! Po částečném uvolnění jsme se vrátili k tréninkům v omezené formě. Věděli jsme, že se kluci těší na tréninky, ale nechtěli jsme podcenit bezpečnostní rizika. Takže to bylo spíše "předpřípravné období," ve kterém šlo o to, aby se kluci dostali na hřiště a rozhodně to nebylo o výsledcích," vrátil se na úvod do začátku jarní části.

Dále přešel k nejstarší kategorii a změnám v týmech: "U19 začíná trénovat 13. července a bude se připravovat v tréninkovém centru v Uhříněvsi. Naším cílem je znovu se pokusit o návrat do extraligy. V rámci všech týmů změny určitě přijdou. Mládež je homogenní útvar, takže se vždy něco změní. Někdo odchází a jiný zase přichází. To platí o trenérech i hráčích. V dorostu budou největší změny v týmu U16, z níž nám několik kluků odejde."

Trénink kategorie U14 na Lokádě
Trénink kategorie U14 na Lokádě
"Již v dubnu jsme se rozhodli, že týmy letos na soustředění nevyrazí. První a hlavní důvod je bezpečnostní riziko. Nevím přesně, jaká opatření učinili majitelé areálů, kam bychom jeli. Na soustředěních je to dost složité, ohledně uhlídání hygieny, nebo například denního praní prádla, stálé potřeby mytí rukou atd. Těch rizikových faktorů je moc. Konzultoval jsem to s hygieniky a ani oni se netvářili příliš nadšeně," odůvodnil rozhodnutí.

Během těžkých časů pomohli mládeži Bohemians i rodiče samotných hráčů: "V tom nejhorším období jsme totiž poprosili rodiče o stálé placení příspěvků. S tím, že se jim to klub bude snažit kompenzovat. Proto rodiče neplatili příspěvky za červen a nechtěli jsme jim vytahovat z kapsy, v tomto pro mnohé složitém období, další peníze na soustředění."

"Jako každý klub, tak i CU Bohemians stále hledá dobré hráče i trenéry. Pokud by chtěl někdo hrát, nebo pracovat pro Bohemku, rád se s ním sejdu. Stačí se ozvat na telefonní číslo 722 940 886. Všem přeji krásné léto," dodal na závěr.