Série s Karvinou skončila

Klokani se z Karviné vrací bez bodového zisku.

Série s Karvinou skončila

Klokani vyběhli v Karviné i s nejnovější posilou Tomášem Necidem. Netradičně na pravém kraji defenzivy naskočil Hůlka a ve středu obrany poté Krch. Do utkání vstoupila aktivněji Karviná, která držela míč a ještě v úvodní desetiminutovce se prosadila. Bartošák postupoval z levé strany vstříc brance a křižnou střelou na zadní tyč zařídil svému týmu brzké vedení.

O pár minut později pálil levačkou z dvaceti metrů mladý Ostrák, ovšem branku Le Gianga netrefil. Z pravé strany pak vedl útok Hůlka, jehož přihrávku na Květa ale zvládl odvrátit Šindelář ve skluzu na rohový kop. Ten rozehráli Klokani nakrátko a na následný centr si naskočil Necid, jenže hlavičkoval nad břevno domácí branky. První půle tak skončila za těsného vedení Karviné.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
Zkraje druhé půle se Bartošákův centr snášel na přední tyči do branky, ale pozorný Le Giang předvedl dobrý zákrok a vyrazill balon na rohový kop. Pěkným střeleckým pokusem se prezentoval také Twardzik, ovšem jeho rána ze střední vzdálenosti minula pravou tyč branky Bohemians.

Daleko od srovnání nebyl Necid, na něhož mířil centr od Vacka, ale na poslední chvíli odvrátil míč na roh Ndefe před útočníkem Klokanů. Smutnit nemuseli Zelenobílí dlouho. Od rohového praporku totiž odcentroval Vaníček a Hůlka přesnou a důraznou hlavičkou srovnal stav utkání.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905
Vzápětí mohli Klokani utkání otočit. Ve velkém vápně si našel míč Květ, ovšem pálil jen do boční sítě. Na opačné straně po situaci v obranné šestnáctce Bohemky vstoupil do hry videorozhodčí. Sudí Julínek poté sám u monitoru zkoumal situaci, kdy si Necid odhlavičkoval míč do své ruky, za což nařídil pokutový kop pro Karvinou. K exekuci se postavil Qose a razantní střelou penaltu bezpečně proměnil, čímž vrátil vedení zpět na stranu Karviné.

Bohemians v závěru podruhé srovnat nedokázali a v Karviné prohráli.