V závěru týdne proti Ostravě

Bohemka se v pátek před televizními kamerami představí ve Vítkovicích.

V závěru týdne proti Ostravě

Na závěr pracovního týdne vyrazí Bohemians k dalšímu duelu mimo svůj stadion, a to do daleké Ostravy. Svěřenci trenéra Luboše Kozla se zatím v tomto ligovém ročníku spíše trápí. V úvodních šesti kolech získal pouze pět bodů. Po restartu soutěže sice odehrál jen dva zápasy, které ale mohou napovídat, že se Baník zvedá. Na začátku listopadu zvítězil jednoznačně v Příbrami (4:0). Poté ale byl tým uvalen do karantény, neboť se potvrdil vysoký počet osob nakažených koronavirem. Domácí zápasy se Slováckem a Libercem tak byly odloženy. Do ligy se znovu Ostrava vrátila až před týdnem, kdy vyhrála bojovné slezské derby s Opavou (2:1).

Od léta už na soupisce Baníku nefiguruje velké jméno. Kariéru totiž ukončil útočník Milan Baroš. Kádr Ostravy se ale měnil více. Na hostování do Jablonce odešel záložník Robert Hrubý a smlouva skončila zkušenému Václavu Procházkovi. Reprezentant Denis Granečný hostuje v nizozemském Emmenu. Záložník a exKlokan Rudolf Reiter byl pro podzimní část zapůjčen Brnu.

Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Hráčem Ostravy se ale stal forvard Tomáš Zajíc. Z týmu Slovácka klub získal i obránce Jana Jurošku. Z Dukly přišel dynamický záložník Daniel Tetour. Nigerijský útočník Muhamed Tijani se vrátil z hostování v Karviné.

Klokani budou chtít zlomit nepříznivou šňůru venkovních zápasů, připomněl Erich Brabec: "Baník bude hodně těžký protivník. Prošli si podobným obdobím jako my, co se karantény týká. Bude záležet na tom, jak utkání zvládneme my. Nerad bych, aby záviselo na soupeři. Bude to o nás, protože venkovní zápasy zatím nezvládáme. Věřím, že v Ostravě máme šanci tu sérii konečně prolomit."

Po pomalejším startu se Ostrava zvedla: "V Příbrami to hráčům Baníku hodně usnadnil obránce Kingue, když se nechal hned na začátku vyloučit po červené kartě ze čtvrté minuty. Téměř celý zápas hráli ostravští tedy v početní převaze. S jejich kvalitou takovou výhodu dokázali využít. Co se týče derby v Opavě, tak zápas byl velmi vyrovnaný a vyhecovaný. Ostrava nastoupil se třemi obránci, možná se v tom trochu přizpůsobili rozestavení Opavy. Nakonec se štěstím Baník vyhrál. Už za vyrovnaného stavu jsem si říkal, že utkání asi skončí remízou. Nakonec ale Ostrava využila standardní situaci. V nich jsou hodně silní a budeme si muset dát pravdu velký pozor při těchto situacích."

Lodivod Luboš Kozel nebude moci počítat s Jakubem Pokorným: "Stronati se Svozilem jsou výborní stopeři. Po karetním trestu se navíc vrací Potočný. My počítáme daleko větší personální ztráty."

Klokani na zápasy ve Vítkovicích nevzpomínají nejraději a v pátek budou chtít nepříznivou statistiku změnit: "Musíme být více odvážní a jít konečně jako první do vedení. Nemůžeme dostat znovu gól z první střely v zápase."

Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Další zápas vyhlíží také záložník Roman Květ: "Očekávám bojovné utkání. Ostatně tak to s Ostravou většinou bývá. Doufám, že se dobře připravíme a navážeme na zlepšený výkon v Jablonci. Jen musíme dát více gólů a prosadit se i ze situací, které nejsou přímo vyloženou příležitostí."

Bohemians se představí ve Vítkovicích proti domácí Ostravě v pátek od 18:30 hodin. V přímém přenosu bude utkání vysílat ČT sport. Hlavním sudím bude Alex Denev. K sobě bude mít asistenty na pomezí Kamila Hájka a Lukáše Matouška. I na tomto utkání bude přítomen videorozhodčí. Na sociálních sítích najdete nejdůležitější příspěvky pod hashtagem #OVABOH.