Bohemka se v Teplicích představila v dobrém světle

FK Teplice - Bohemians 1905 1:1 (0:1), rozhovor Bohemka TV.

Bohemka se v Teplicích představila v dobrém světle

Ve velmi dobrém světle se dnes ukázali fotbalisté Bohemians 1905 v severočeských Teplicích. Na půdě vedoucího celku Gambrinus ligy předvedli Klokani nebojácný výkon a odvezli si remízu 1:1, která je vzhledem k průběhu utkání spíše ztrátou. Že se utkání bude hrát v hodně svižném tempu, napověděly hned úvodní minuty.  Nejprve  se po dvou minutách ocitl před prázdnou bránou Róth, ale svou slabší pravou nohou ji ze dvou metrů přestřelil. Prakticky hned z protiútoku zahrozily Teplice. Verbířovo dokonalé vysunutí Mahmutoviče do vápna, ještě obrana Bohemians nestačila spacifikovat, ale následný střelecký pokus bosenského útočníka vykryl brankář Sňozík.

V sedmé minutě se již zeleno-bílí mohli radovat. Centr Štohanzla sice nejprve proběhl Bálek, ale následně se balon dostal k Hartigovi, který vstřelil úvodní gól. Bohemku zdobila velmi kvalitní kombinace s rychlou přechodovou fází. Paradoxně jsme si ale další šanci vytvořili po standardní situaci. Rychlík nacentroval balon z poloviny hřiště směrem k vápnu, kde ho Bálek krásně sklepl Štohanzlovi. Ten efektní střelou orazítkoval břevno teplické svatyně. Ještě jednu šanci si Hoftychovi svěřenci připravili na závěr poločasu. Róth nacentroval do vápna, kam si seběhl všudybyl Štohanzl, který z voleje nepřekonal pohotového Slavíka.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, ale k vyložené šanci se nedostali. Naopak na druhé straně zahrozil opět Štohanzl, který střílel těsně vedle šibenice. Vzápětí si ale na dobrý centr naběhl Elsamni a hlavou vyrovnal.

Po hodině hry si Bohemka připravila fotbalovou parádu. Přihrávku z obrany propustil mezi nohama Ibragimov a přenechal tak efektním způsobem míč Bálkovi. Ten krásně nacentroval na Kotyzu, který střelou v letu trefil tyč. Následnou dorážku neusměrnil do prázdné brány Ibragimov. Hned z protiútoku o sobě daly vědět Teplice, ale vynikajícím zákrokem zachránil Bohemku Václav Marek. Hra měla v těchto chvílích obrovské tempo, protože vzápětí běžel Bálek sám na brankáře Severočechů Slavíka. Obalamutil ho kličkou, ale jeho střelu do opuštěné brány vykopl na poslední chvíli Martin Klein. Výborný výkon hráčů od Botiče mohl korunovat Bartek, ale po narychlo rozehrané standardce od Kotyzy a podsunutí balonu od Bálka, mladý záložník osamocenou bránu netrefil.

V samotném závěru se ještě mohl prosadit velmi dobře hrající Bálek, ale Slavík jeho tvrdý projektil s vypětím všech sil vykryl.

Pavel Hoftych si po utkání liboval: „Byl to zajímavý zápas a z naší strany to bylo přesně takové, jaké si od hráčů představuji. Na tomto výkonu budeme stavět v dalším průběhu přípravy.“