Hráči Bohemky v reprezentační šestnáctce zářili

Marek Barták pečetil výhru s Řeky premiérovým reprezentačním gólem.

Hráči Bohemky v reprezentační šestnáctce zářili

Česká reprezentační šestnáctka porazila ve svém třetím skupinovém utkání hraném ve čtvrtek Egejském poháru v Turecku Řecko 2:0 a zajistila si postup do sobotního utkání o bronz, ve kterém podlehla stejným rozdílem Ukrajině.
O konečné čtvrté místo se výraznou měrou zasloužili i tři hráči Bohemians. V zápase s Řeky odehrál celé utkání Nerad, útočník Horáček hrál poločas a Marek Barták nastoupil na poslední pětiminutovku. A byl to právě posledně jmenovaný, který se nejvýrazněji zapsal do statistik zápasu. Vršovický forvard vstřelil v nastavení svou první reprezentační branku a pojistil postup svěřenců Romana Kučery do boje o bronz. Na gól mu přihrával jeho spoluhráč z mládeže Bohemians Petr Nerad.

V zápase o třetí místo dostal v základu důvěru pouze Marek Barták, ale ke gólu tentokrát ani on nepomohl. V průběhu druhého poločasu se do hry podívali i Petr Nerad s Lubošem Horáčkem, ale ani oni nedokázali utkání zvrátit, a tak si česká reprezentace z dějiště turnaje odváží nejen Cenu Fair Play, ale i diplom za čtvrté místo.