Mižič se sedmnáctkou turnaj v La Manze nevyhraje

Ofenzivní středopolař byl opět tahounem reprezentace.

Mižič se sedmnáctkou turnaj v La Manze nevyhraje

Program mládežnických reprezentací České republiky nabírá na obrátkách, a tak jsme po úspěchu šestnáctky na Egejském poháru v Turecku čekali, jak si povedou o rok starší kolegové. Jestliže v reprezentaci do šestnácti let máme aktuálně hned tři reprezentanty, tak v sedmnáctce je to pouze Jan Mižič, který ale patří k oporám reprezentačního výběru. Tvořivý hráč, který byl v průběhu zimní přestávky trenérem A-dorostu Bohemky Davidem Vavruškou posunut právě do nejstaršího dorostu, patřil opět ke klíčovým osobnostem reprezentace, která se účastnila prestižního turnaje ve španělské La Manze. Jan Mižič odehrál celé úvodní utkání s Dánskem, ve kterém mladá lvíčata dotáhla dvoubrankový náskok soupeře a po konečné remíze 2:2 zvítězila Česká republika 5:4 na penalty.
Bohužel na toto vítězství svěřenci Jiřího Štola nenavázali v dalším utkání s tradičně silným Nizozemskem. Mižič opět nastoupil v základní sestavě, ale ani on nedokázal zabránit prohře 1:3, navíc byl v 55. minutě střídán.
Nizozemsko je, spolu s Gruzií a Ukrajinou, soupeřem Česka v kvalifikačním turnaji Elite, který se uskuteční od 25. do 31. března na jižní Moravě a jen vítěz postoupí na květnové mistrovství Evropy do Lichtenštejnska.
Porážka s Nizozemskem rozhodla o tom, že česká sedmnáctka nezkompletuje vítězný hattrick na tomto turnaji.
V posledním vystoupení na turnaji hrají Češi v pondělí 8. února od 16 hodin s Norskem a stále mají šanci na druhé místo.