Příprava jde do finále

Dnes od 11 hodin s Vlašimí na Vyšehradě.

Příprava jde do finále

Středečním utkáním s Vlašimí začíná finální část přípravy fotbalistů Bohemians 1905 před zahájením Gambrinus ligy. Od 11 hodin se s druholigovým týmem Klokani střetnou na umělé trávě na Vyšehradě. Pak už tým čekají jen dva zápasy – s Viktoriíí Žižkov a se Spartou.

„Trénujeme stále na umělé trávě, terény v Česku jsou ještě pod sněhem. Na přírodní trávník se asi dostaneme až při generálce se Spartou,“ shrnul možnosti tréninku trenér Pavel Hoftych. Po zranění už se do plné přípravy zapojil Amadou Cissé, který přestoupil ze Slavie a na Bohemce podepsal roční smlouvu. Naopak delší zranění zatím neumožnilo plný trénink dalšímu Francouzi, Benoitu Barrosovi, který pomalu začíná individuální trénink a po dobu nabírání fyzické kondice se bude připravovat s B-týmem. „Je to poctivý kluk, ale my už jsme v jiné fázi přípravy, takže musí nejprve dohnat to, co kvůli zraněnému kotníku zameškal,“dodal Hoftych.

Opakovaná zranění pronásledují Martina Nešpora, ale naštěstí se jedná jen o drobné problémy. „Jinak je tým připraven. Pracujeme ještě na dvou odchodech hráčů na hostování, abychom zúžili kádr na potřebný počet,“ dodává Hoftych. Do týmu příliš nepočítá s Belaidem, kterého minulý týden nabízela Slavia, ale sám hráč neprojevil příliš vůle za Bohemku hrát. „Bavil jsem se s ním osobně, ještě se může případně do středy ozvat. Říkal, že nyní bude trénovat s Mladou Boleslaví, uvidíme, jaký bude vývoj, ale do týmu nechceme nikoho, kdo by sem šel z donucení. Navíc se kluci ve středu zálohy jeví v přípravě velmi slušně, takže by Belaid neměl místo vůbec jisté,“ dodává Hoftych.

Bohemka už nikam necestuje, nyní se bude připravovat v Praze. Hráči úspěšně prošli povinnými testy na srdce a nyní už je čeká především herní ladění na začátek sezony. První zápas hrají Klokani v neděli 28. února v 15 hodin v Jablonci.