Příprava: Bohemians 1905 - Vlašim 5:1

Bohemka dala čtyři branky z přímých kopů

Příprava: Bohemians 1905 - Vlašim 5:1

Nevídané čtyři góly z přímých kopů pomohly Bohemce k suverénnímu vítězství nad druholigovou Vlašimí. Na umělé trávě Vyšehradu se hrál od začátku velmi pohledný rychlý fotbal, nechyběly ani ostré souboje, hlavně výborně hrající Bálek od bývalých spoluhráčů schytal hodně ran.

Bohemka nastoupila velmi aktivně, z několika šancí mohla otevřít skóre, ale ani soupeř nezůstal pozadu a dvakrát nebezpečně ohrozil brankáře Marka. První gól dal tradiční střelec přímých kopů, Kaufman, z 20 metrů po faulu na Bálka střelou přes zeď. Na 2:0 zvýšil po rohovém kopu Pávek, jenž se rychle zorientoval v šestnáctce a doklepl míč do sítě. Ve 37. minutě byl znovu sražen Bálek a Kaufman tentokrát mířil do šibenice na opačné straně - 3:0!

O dvě minuty později fauloval v šestnáctce Moravec, ale nařízenou penaltu Marek exklokanovi Jungrovi vyrazil a poradil si i s dorážkou. Bohemka sehrála výborný poločas.

Po změně stran šla úroveň hry trochu dolů, ale Bohemka našla druhého exekutora přímých kopů. V 65. a 74. minutě dvakrát cizelérsky umístil míč do sítě levák Rychlík a zvyšoval už na 5:0. Gólman Drápela byl zoufalý, tohle se mu v kariéře určitě ještě nestalo.

Čestný úspěch zaznamenala Vlašim deset minut před koncem po hezké akci z křídla, centru a zaváhání stoperů Bohemky.

Asistent trenéra Pavel Medynský: Velmi kvaltní zápas s dobrým soupeřem. Výhru jsme umocnili čtyřmi brankami z trestných kopů. Standardky nám v sezóně moc nešly, dnes to sedlo parádně, čtyři netečované krásné střely, v kariéře si na něco podobného nepamatuji. V utkání chybělo několik stabilních hráčů, takže jsme rádi, že ti, co dnes nastoupili, prokázali, že s nimi můžeme počítat,

Bohemians 1905 - FC Graffin Vlašim 5:1 (3:0)
Branky: .22. a 35. Kaufman, 65. a 74. Rychlík, 32. Pávek - 80. Jícha.
Rozhodčí: Ochotnický.
Diváků: 60.
Bohemians 1905: Marek - Jindřišek, Cseh, Vdovjak, Rychlík - Moravec, Pávek (63. Cissé), Kaufman, Bartek - Škoda (63. Janek), Bálek (46. Ibragimov).
FC Graffin Vlašim: Drápela - Vebr (46. Schuster), M. Nešpor, Patka, Švamberg - Mucha (75. Vrabec), Süsser, Jungr (75. Janda), Průcha (70. Kopecký) - Markovič, Petr (65. Jícha).