Kádr pro jaro je uzavřen

Trenér Hoftych má kompletní tým, v jednání je již pouze hostování Diana.

Kádr pro jaro je uzavřen

Čtyřiadvacet jmen čítá soupiska Bohemians 1905 pro jarní boje v české nejvyšší soutěži. Během zimního přestupového okna přišlo do zeleno-bílého království hned pět fotbalistů, naopak osm fotbalistů vršovickou kabinu opustilo. Nově příchozími jsou tři navrátilci z hostování (Bálek, Kotyza, Moravec) a také dvojice zahraničních hráčů (Francouz Cissé a Slovák Vdovjak). S pohybem v kádru je trenér Pavel Hoftych spokojen: "V rámci našich možností jsme udělali v přestupovém okénku maximum, které jsme udělat mohli. Vítám příchod všech hráčů, zejména pak Vladimíra Bálka, který v zimní přípravě ukázal velkou práci a vypadá opravdu zajímavě. Jako velké posílení beru i prodloužení hostování Jirky Kaufmana, kterého jsme již v závěru podzimu připravovali na postu středního záložníka a i v přípravných duelech ukázal své možnosti. Co se týče dvou nově příchozích hráčů, tak jsou pro Bohemku určitě oživením, v pozitivním slova smyslu. Ač oba přišli s hodně špatnou fyzickou kondicí, tak ukázali, že chtějí na svých nedostatcích pracovat a pokud tak budou pokračovat i nadále, tak určitě šanci na ligovém trávníku dříve nebo později dostanou."

Starosti má vršovický lodivod prakticky pouze s mladým útočníkem Martinem Nešporem: "Bohužel, Martin je zraněný, takže s ním moc nemůžeme počítat. Vypadá to, že budeme rádi, když se během jarních měsíců zadaptuje zpátky do týmu. Na jeho adresu bych chtěl uvést, že je to hráč, který si šanci v našem mužstvu stoprocentně zaslouží. Narozdíl od některých rádoby talentů, které jsou mi doporučovány."

Z odcházející osmičky fotbalistů Bohemians 1905 hned dva ukončili profesionální kariéru. Lukáš Adam s Luďkem Zelenkou se již na ligový fotbal budou dívat pouze z tribun stadionu a za jejich působení v Bohemce je jim třeba vyslovit díky. Návrat do Mladé Boleslavi potkal Tomáše Hrdličku, kterému bylo ukončeno hostování. Bohemka hlásí dva přestupy do nižších soutěží. Do druholigové Vlašimi se přesunul po půlročním hostování v Příbrami Marek Jungr, do třetiligové Hlavice zamířil Jiří Šisler, který si podzim odkroutil v Jihlavě. Hned dvojice hráčů zamířila na hostování do Čáslavi. Jedná se o Jiřího Růžičku a Ivana Haška: "Oba již působili v Bohemce dlouhou dobu, ale nikdy se natrvalo, i vinou zranění, nedokázali prosadit do základní sestavy. Věřím, že pro ně bude hostování v druholigovém celku jistým oživením," uvedl k odchodu dvou hráčů, kteří byli již u znovuzrození Bohemky, Pavel Hoftych.
Posledním odchodem je hostování s opcí Ivana Janka ve Viktorii Žižkov. "Ivan se do sestavy také neprobojoval, na jeho místo máme v současné době lepšího hráče a Ivan potřebuje herní vytížení. Jeho projev i při tréninku byl až moc pohodový, tak jsem sám zvědavý, jestli s ním něco provede jiný styl trénování," uvedl Hoftych.
Již jen jeden otazník visí nad složením kádru pro ligové jaro. Je jím osoba Michala Diana, který je jednou nohou na odchodu z klubu: "U Michala evidujeme několik zájemců o jeho služby. Asi není tajemstvím, že jde o kluby ze Slovenska, kde stále ještě neskončil přestupový termín," prozrazuje Hoftych.

Trenér Klokanů byl po zimní přípravě, která končí tuto sobotu na Spartě, spokojen s přístupem hráčů k jejich povinnostem: "Kluky musím pochválit. Ukázali obrovské srdce a pracovali na sobě. Věřím jim, a věřím, že tento tým může něco dokázat," pochvaluje si trenér své hráče a prozradil, jak zřejmě bude vypadat základní sestava pro jarní boje: "Moc se tam toho oproti podzimu měnit nebude, takže je naše sestava dobře odhadnutelná. Sestava, která vyběhne v sobotu na Spartě bude hodně podobná té, kterou vyšleme do zápasu v Jablonci."
Nejdiskutovanějším místem v sestavě je, i vzhledem ke statistikám, útok zeleno-bílých. Ten by měl nastoupit v papírově hodně silném složení s Vladimírem Bálkem a Milanem Škodou: "Pravděpodobně dostane od začátku ligy šanci tato dvojice, ale důvodem jejich zařazení je i karetní trest Lukáše Hartiga a zranění Martina Nešpora. Každopádně Milan i Vláďa ukázali v přípravě svou kvalitu, a doufám, že jim to bude na jaře střílet," uzavřel Pavel Hoftych.



Soupiska Bohemians 1905 pro jarní část 1. Gambrinus ligy:

BRANKÁŘI
1 Radek Sňozík
19 Jiří Havránek
28 Václav Marek

OBRÁNCI
3 Pavel Lukáš
4 Josef Jindřišek
7 Marek Nikl
9 Jiří Rychlík
24 Michal Pávek
27 Martin Cseh

ZÁLOŽNÍCI
5 David Bartek
6 Jan Štohanzl
11 Ferenc Róth
15 Jiří Kaufman
16 Jan Moravec
20 Amadou Cissé
25 Martin Kotyza
26 Rastislav Vdovjak
33 Michal Dian

ÚTOČNÍCI
10 Dalibor Slezák
12 Lukáš Hartig
14 Martin Nešpor
21 Milan Škoda
22 Aziz Ibragimov
31 Vladimír Bálek


PŘÍCHODY
Vladimír Bálek - návrat z hostování, FC Graffin Vlašim
Martin Kotyza - návrat z hostování, FC Zenit Čáslav
Jan Moravec - návrat z hostování, SK Kladno
Amadou Cissé - přestup, SK Slavia Praha
Rastislav Vdovjak - hostování, FC Spartak Trnava (Slovensko)
Jiří Kaufman - prodloužení hostování, FC Hradec Králové

ODCHODY
Lukáš Adam - ukončil profesionální kariéru
Luděk Zelenka - ukončil profesionální kariéru
Tomáš Hrdlička - ukončení hostování, FK Mladá Boleslav
Jan Růžička - hostování, FC Zenit Čáslav
Marek Jungr - přestup, FC Graffin Vlašim
Jiří Šisler - přestup, SK Hlavice
Ivan Hašek - hostování, FC Zenit Čáslav
Ivan Janek - hostování, FK Viktoria Žižkov