Hoftych v přípravě našel ofenzivní pětici pro jarní rozjezd

Klokani jsou připraveni na boj o záchranu. Dnes zatápěli Spartě.

Hoftych v přípravě našel ofenzivní pětici pro jarní rozjezd

Poslední prověrka je za námi. Tým sice padl v generálce na ligu v Generali Areně pražské Spartě 0:1, ale za výkon zejména v prvním poločase se svěřenci Pavla Hoftycha stydět nemusí. V úvodním dějství si Bohemka vypracovala více gólových příležitostí než aspirant na titul, a několika umnými kombinacemi zahřála více než dvě stovky fanoušků zeleno-bílých v kotli pro hosty: "Je hodně pozitivním zjištěním, že jsme dokázali na Spartě hrát od počátku takto aktivně. Samozřejmě nic nepřeceňuji, ale je tu oproti podzimu znatelný posun," sdělil po utkání lodivod Klokanů, kterému se během zimní pauzy vykrystalizovala optimální pětice pro ofenzivní úkoly: "V přestávce výborně pracovali útočníci Bálek se Škodou a záložníci Kaufman, Róth a Štohanzl. Svým přístupem si řekli o základní sestavu a troufám si tvrdit, že dnešním výkonem to potvrdili. První půle byla z naší strany velmi dobrá a vypracovali jsme si i zajímavé situace, bohužel se nám je nepodařilo zakončit gólově," litoval promarněných šancí Hoftych.

JIž za týden vyběhne Hoftychův tým na severu Čech, kde se střetne s Jabloncem. Příprava se Spartou byla dle názoru mladého trenéra optimální variantou: "Sparta je, pokud ne úplně nejlepší, tak jedním z nejlepších týmů v této republice, navíc bude na jaře bojovat o evropské poháry. Stejné cíle má i Jablonec, takže ta kvalita obou týmů bude hodně podobná. Jsme velmi rádi, že jsme takhle kvalitní utkání mohli odehrát a velkým bonusem je to, že jsme se poprvé po dlouhé době mohli představit na přírodní trávě," pochvaloval si Hoftych povrch, na kterém se bude hrát i o příštím víkendu. A otázka sestavy Bohemians pro utkání v Jablonci? "Sestava pro první jarní kolo je asi dobře odhadnutelná a moc se oproti dnešku měnit nebude. Asi nemá cenu něco tajit, věříme ve vlastní schopnosti, které jsme i dnešním zápasem prověřili a ukázali, na jaké jsou úrovni," pochválil ústecký rodák své svěřence a pochvaloval si, kterak se jeho týmu drží zdraví: "Musím to zaklepat, jsme prakticky všichni v pořádku a nemusíme řešit žádné nepříjemnosti. Jedinou komplikací je zdravotní stav Martina Nešpora, což mě hodně mrzí, protože Martin vypadal opravdu velmi dobře. Zatím se však bohužel stále nesrovnal s následky operace kotníku a budeme ho dostávat do pohody zřejmě během celého jara," zalitoval kouč Bohemians.

"Moc se těšíme na fanoušky a věříme, že nám i v Jablonci udělají domácí prostředí, tak jako tomu bylo ve všech podzimních zápasech. My se budeme snažit o vítězství, abychom se o něj potom mohli společně podělit," láká na závěr Hoftych fanoušky Bohemians na výjezd do Jablonce.