Sestava zní...Ty jsi v ní!

Aneb po stopách základní jedenáctky pro utkání v Jablonci.

Sestava zní...Ty jsi v ní!

Klokani ukončili sobotním utkáním na Spartě zimní přípravné období a počínaje příštím víkendem budou opět skákat za každým bodem do prvoligové tabulky. Svěřence Pavla Hofytcha čeká náročné jaro, pro které je vytyčen jednoznačný cíl, kterým je záchrana. Po podzimní části soutěže si vedou vršovičtí obstojně. Obsadili průběžné 11. místo a na kontě mají příjemných sedmnáct bodů. Jarní boje začínají zeleno-bílí na horké jablonecké půdě již tuto neděli.
Jaké základní sestavě dá pravděpodobně Hoftych se svými spolupracovníky důvěru?

Brankář - Radek Sňozík

Na klíčové pozici není co řešit. Sňozík v průběhu podzimu potvrdil, že patří mezi nejlepší ligové brankáře, a když má svůj den, tak chytí snad úplně všechno. Na pozici dvojky bude působit Václav Marek, který svým pozitivním přístupem do kabiny Klokanů zapadl.

Obrana - Josef Jindřišek, Martin Cseh, Marek Nikl, Jiří Rychlík

Asi jen minimálně musel trenér Hoftych přemýšlet nad optimálním složením obranné čtyřky. Ta se během podzimu vykrystalizovala do výše uvedené podoby. Jindřišek na pravém beku si svými výkony a pracovitostí zařazení do sestavy jednoznačně zaslouží. Na začátku ligy působil trochu nejistě, ale poté se každým zápasem zlepšoval a prodával své nasbírané sebevědomí. Stoperská dvojice bude s téměř stoprocentní jistotou působit v česko-slovenském složení. Marek Nikl je jistotou zadních řad a od čtvrtého kola má neméně spolehlivého parťáka. Martin Cseh je pravděpodobně nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu ligy. Slovenský reprezentant do jednadvaceti let se prosadil do základu Bohemky a neopustí ho ani při jarních zápasech. Na levé straně bude i na jaře působit stálice v podobě Jiřího Rychlíka. Levonohý zadák si směrem dozadu odvede své a i na útočné polovině je často cítit.

Záloha - Jan Štohanzl, Michal Pávek, Jiří Kaufman, Ferenc Róth

Tady měl asi Hoftych nejvíce otazníků. Na pozici pravého záložníka je však tučně a s vykřičníkem napsáno jméno největší letní posily Klokanů. Jan Štohanzl na podzim prokázal své fotbalové nadání a bavit fanoušky bude i na jaře. Na jeho kousky se opět těší všichni příznivci Bohemians. Nejpalčivějším problémem bude zřejmě pozice defenzivního záložníka. Na hostování do Čáslavi odešel Ivan Hašek a v klubu skončil i Tomáš Hrdlička. Bohemka má na tuto pozici v současné době tři nejvážnější adepty, z nichž zřejmě dostane v úvodu ligy šanci Michal Pávek. Ten na tomto postu nastoupil v sobotní generálce na Spartě. Na svou šanci budou čekat dva novicové - Slovák Vdovjak a Francouz Cissé, jejichž příležitost však určitě také přijde. Každopádně právě nad pozicí štítového záložníka bude trenér přemýšlet až do poslední chvíle. S ofenzivně laděnou taktovkou se v závěru podzimní soutěže sžíval Jiří Kaufman, a protože si nevedl vůbec špatně, tak dirigentský můstek v týmu od Botiče obsadí i na jaře. Někdejší bundesligový hráč nastupoval ve středu zálohy i v přípravě a ukázal své špílmachrovské schopnosti. Na levou stranu zálohy to po proběhnuvší přípravě vypadá na Ference Rótha, který na sobě přes přestávku zapracoval a zlepšil především svou hru dozadu. Z jeho ostrých centrů se budou snažit něco vytěžit oba útočníci

Útok - Milan Škoda, Vladimír Bálek

Opět bez výraznějšího překvapení. Ke složení tohoto dua vedly trenérský tým nejen výkony obou forvardů v přípravě, ale i další okolnosti (zraněný Nešpor, vykartovaný Hartig). Pokud se nic závažného nestane, tak by měla útočná hra Bohemky stát na dvojici vytáhlých hráčů. V záloze bude čekat štírek Ibragimov a nestárnoucí legenda klubu Dalibor Slezák.

Pravděpodobná sestava Bohemians 1905 pro utkání v Jablonci (neděle 28. 2. v 15.00):
Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Pávek, Kaufman, Róth - Škoda, Bálek

Pokud tato sestava dostane šanci, tak už to bude jen na hráčích, zda-li se mezi jedenáctkou vyvolených udrží. V závětří totiž na svou šanci budou čekat další kvalitní hráči z kádru Bohemians.