Bohemku čeká těžká Plzeň

Jan Štohanzl je stoprocentně připravený, drobné potíže má Martin Cseh.

Bohemku čeká těžká Plzeň

Fotbalisté Bohemians 1905 míří na západ Čech vstříc dalšímu mistrovskému utkání. Vstup do jara se Klokanům nepovedl, když podlehli v Jablonci 0:3. "Určitě se chceme poučit z chyb, které jsme v tom utkání udělali. Taky se musíme vyvarovat toho, abychom hráli složitě v okolí vlastní šestnáctky, protože pak je nebezpečí například standardních situací, tak jako se nám to stalo v Jablonci, kde to bylo ve spojení s naší přílišnou pasivitou," varuje trenér Bohemians Pavel Hoftych

V následujícím duelu už vršovičtí zabrali. Na Strahově vyhráli nad Olomoucí 2:0 a vyhnali chmury z duší všech fanoušků zeleno-bílých. "Snad jsme naše příznivce potěšili nejen výsledkem, ale i hrou. Budeme se snažit na tento výkon navázat v Plzni, ale čeká nás přetěžký soupeř. Viděl jsem zápas Viktorky v Teplicích, kde byli hosté jasně lepší, ale nedokázali svou převahu přetavit v zasloužené vítězství. Víme o kvalitách Plzně. Mají ve svém středu kreativní, rychlé fotbalisty a všemu vévodí pan fotbalista Pavel Horváth," oceňuje kvality soupeře Pavel Hoftych, který může pro nedělní utkání počítat i s Janem Štohanzlem: "Štohy je stoprocentně připravený do utkání. Doufám, že podá stejný výkon, jako s Olomoucí, kde byl v prvním poločase výborný," kvituje s povděkem Hoftych, že bude mít k dispozici jednoho z klíčových hráčů. Nad jiným z pilířů sestavy Bohemians ale stále visí otazník. "Martin Cseh má drobné problémy, ale věřím, že v neděli bude připraven," hlásí Hoftych a jedním dechem dodává, že i v případě absence slovenského reprezentanta se tým nesloží. "Ne, to určitě ne. V případě, že by Martin chyběl, tak máme dost kvalitní záskok," dodal Hoftych.
Zato plzeňští musí nad sestavou hodně přemýšlet. Z důvodu karetního trestu nesmí nastoupit hned dvojice obránců. Utkání na tribuně tak stráví Limberský s Radou.

Pikantní bude souboj pro trojici hráčů. Plzeňský Rezek u Botiče před dvěma lety neúspěšně pomáhal se záchranou, jeho spoluhráč David Střihavka je dokonce odchovancem vršovického klubu. Zajímavé může být utkání i pro Ference Rótha, který do Bohemky právě ze západočeské metropole přišel.