MPŘ-A: Bohemians 1905 - MFK Košice 4:5

Ve středu jsme netradičně v dopoledních hodinách sehráli přátelský zápas s týmem MFK Košice, který zde byl na zájezdu během kterého sehraje několik přátelských zápasů s pražskými týmy.

Zápas se hrál i v netradičním počtu hráčů na hřišti. Místo obvyklého hřiště na půlku a hry 7+1 jsme se dohodli na hře 6+1 omezenou vápnem, takže bylo na hřišti daleko více kontaktů se soupeřem i míčem.

Začátek zápasu byl v naší režii. Dokázali jsme držet míč, přejít přes hráče i přihrát. Spolu s nasazením to znamenalo tlak na soupeřově polovině a úvodní branka zápasu, kterou vstřelil po chytrém zakončení Grossmann - 1:0. Další gól zápasu na sebe nenechal dlouho čekat, protože po napadání soupeřovi rozehrávky se dostal k míči Novák a vedli jsme o dva góly. Soupeř na tyto góly dokázal odpovědět snížením, ale Novák s Grossmannem zopakovali své gólové úspěchy a vedli jsme 4:1.

Po přestávce na hřiště bohužel nastoupil jiný tým. Najednou byl na hřišti každý líný na krok, do soubojů se chodilo na 50 procent a o zbytečně ztracených míčích vinou laxní přihrávky ani nemluvím. Toho všeho soupeř využil k otočení skóre na 4:5 v náš neprospěch.

B1905 - MFK Košice 4:5 (4:1)
B: 2× Grossmann, 2× Novák

Sestava: Křivohlavý, Zvoníček - Nejeschleba, Dostál, Apeltauer, Čakurda, Vakoč, Novák, Musil, Šmíd, Štěpánek, Grossmann, Strnad, Freisler, Peter

Martin Vanko "Bohužel máme neuvěřitelný talent udělat z jasného zápasu bramboračku. Stále nechápeme, že se zápas hraje od první do poslední minuty a že málokterý soupeř utkání balí po 20 minutách. Jakmile dáme dva góly, stávají se z pracovitých hráčů mistři světa v chůzi. Není možné abychom v první půli vyhrávali osobní souboje a ve druhé se nezmohli pomalu ani na jeden! Není možné, když jsme schopni si v první půli nabíhat, aby ve druhé všichni stáli! Nic není na hřišti zadarmo a jen ten kdo je ochoten makat po celý zápas, může myslet na vítězství."