Klokani míří do Brna

Poslední mistrovské utkání odehrajeme v moravské metropoli.

Klokani míří do Brna

Na jaře Botičem ještě ani nějak moc vody neproteklo, přesto již za dva dny všichni zavřou desky s třicetistránkovou knihou mající název 1. Gambrinus liga, ročník 2009/2010. Již za několik málo hodin se odehraje poslední kolo tohoto ligového ročníku, ve kterém se sice ještě v horních patrech tabulky hraje o příčky nejcennější, na spodku je však již rébus rozřešen. Bohemka se v minulém kole na úkor Kladna zachránila, a tak může v sobotu odcestovat do moravské metropole s uvolněnýma nohama. Ani domácím fotbalistům o nic nepůjde, i když by si před svými fanoušky chtěli jistě napravit reputaci po hrubě nepovedené sezoně. "V Německu o těchto zápasech, kdy se prakticky o nic nehraje, říkají, že se hraje o zlatý ananas," usmívá se legenda Bohemians Stanislav Levý. Přesto i Klokani navléknou kopačky s ostrými špunty. I zelenobílí se totiž budou chtít důstojně rozloučit s končícím ligovým ročníkem a především se svými fanoušky, kteří je po celý rok fantasticky podporovali. "Doufáme, že nás naši výborní fanoušci podpoří i v Brně, chceme se s nimi hezky rozloučit," hlásí za kabinu maďarský středopolař Ferenc Róth.

Zajímavé setkání může na hřišti potkat útočníka Bohemians Vladimíra Bálka. Na stadionu v Králově poli totiž může dojít k setkání tří klíčových postav podzimní druholigové štiky z Vlašimi. Vladimír Bálek byl nejlepším střelcem této soutěže a brněnští Kalabiška s Křečkem s ním vlašimskou jízdu absolvovali.

Pojeďte naposledy v této sezoně podpořit vršovické Klokany. Utkání 1. FC Brno - Bohemians 1905 se hraje tuto sobotu 15. května od 17.30 na stadionu v Srbské ulici.