Do Brna bez kapitána Radka Sňozíka

Kapitán podstoupil operaci kolena.

Do Brna bez kapitána Radka Sňozíka

Klokani se chystají do Brna. V deštivém počasí absolvovali poslední předzápasový trénink v Hrdlořezích a sobotu dopoledne se vydají po dálnici D1 ke svému poslednímu zápasu v této sezoně. „Jsme rádi, že už do Brna jedeme s jistotou záchrany a můžeme si fotbal trochu užít. Určitě tam ale nejedeme na výlet, pro mnohé hráče to bude poslední možnost ukázat, že do Bohemky patří,“ říká trenér Pavel Hoftych před sobotním zápasem. V sobotu dopoledne nejprve na hřišti Lokomotivy odehraje svůj zápas proti Benešovu rezerva Bohemky, od 17.30 pak čeká jarní tečka na fotbalisty A-týmu, které do Brna přijede podpořit určitě přes sto fanoušků. „Už kvůli nim chceme v Brně bodovat a třeba se posunout i v tabulce,“ dodává kouč.

V sestavě mu ale budou chybět určitě dvě opory. Kapitán Radek Sňozík podstoupil ve středu plánovanou operaci kolena. „Když jsme si zajistili záchranu, tak jsem ji ještě o týden uspíšil, abych byl včas připraven do přípravy,“ popsal současnou situaci kapitán Bohemky. Pásku tak převezme s největší pravděpodobností Marek Nikl, pro kterého to ale určitě nebude poslední zápas v kariéře, jak se mylně objevilo na jednom z internetových webů. „To jsem nikdy neřekl. Na Bohemce mi sice končí smlouva, ale budeme hned po skončení sezony jednat o jejím prodloužení. Uvidíme, jak to dopadne, ale s fotbalem rozhodně končit nechci,“ říká Nikl.

Kvůli karetnímu ohrožení se v sestavě neobjeví dvojice Štohanzl a Cseh. „Kdyby v tomto utkání dostali žlutou kartu, tak by nám chyběli v prvních dvou zápasech příští sezony. Takové je pravidlo. Pokud by dostali čtvrtou nebo osmou žlutou v sezoně, tak se trest přenáší do další sezony. Jinak se ale karty od nové sezony mažou, takže takto bychom zbytečně riskovali, že o tyto hráče přijdeme. Ale v Brně jinak nastoupíme v nejsilnější možné sestavě,“ dodává trenér Pavel Hoftych. Zdravotní stav již umožní nastoupit Hartigovi, kromě Škody jsou v pořádku i všichni ostatní hráči.