Bohemka prohrála s Mladou Boleslaví 0:2

Příprava přinesla zajímavý fotbal zejména v první půli.

Bohemka prohrála s Mladou Boleslaví 0:2

Bohemians 1905 poprvé v přípravě prohráli, i když v utkání v Benátkách nad Jizerou v souboji s Mladou Boleslaví nebyl výsledek prioritou. Klokani za sebou měli již dopolední trénink a na rozdíl od soupeře rozložili zátěž jen na čtrnáct hráčů, zatímco Mladá Boleslav nasadila dvě jedenáctky. „Nechali jsme doma hráče, kteří mají drobné zdravotní problémy, širší kádr chystáme spíše na víkendový turnaj do Horních Počernic,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych. V sestavě mu tak chyběla jména jako například Štohanzl, Kaufman, Cissé, Škoda, Bálek. Naopak trenéři fanouškům představili i tři nové tváře – slovenského záložníka Držíka, rychlonohého mladého Nuce z Olomouce a nadějného středního záložníka Krause, který přišel z dorostu Bohemky.

V prvním poločase byla hra na výborně připraveném trávníku vyrovnaná. Do vedení mohli jít zelenobílí, Nuc krásným volejem trefil jen tyč. Po půlhodině se z rychlého protiútoku dočkali boleslavští. Kerem Bulut zatáhl míč po levé straně, jeho zpětnou přihrávku Kulič přeskočil a z hranice vápna pálil nekrytý Táborský přesně k tyči. Do přestávky se hrál zajímavý fotbal se šancemi na obou stranách, za Boleslav byl v roli hlavního spalovače Bulut, za Klokany pálil vedle a do gólmana Ibragimov.

Po přestávce se prosadila přeci jen více Mladá Boleslav. Prostřídala téměř všechny hráče a fyzicky přehrála unavené Pražany. Krásnou ranou z dvaceti metrů potvrdil vítězství Sedláček. Zajímavé utkání skončilo výhrou Mladé Boleslavi 2:0. „Zejména v první půli to byl z naší strany zajímavý výkon. Ve druhém poločase se již projevila únava ze současné přípravy. Boleslav zátěž rozložila na dvě jedenáctky, my zátěž rozložíme až o víkendu, teď jsme nechtěli riskovat zranění u některých hráčů,“ řekl po zápase trenér Hoftych.