B dorost zdolal slovenského mistra

Svěřenci Jaroslava Köstla přestříleli MFK Ružomberok 4:3.

B dorost zdolal slovenského mistra

Úspěšně vstoupil do série přípravných utkání náš starší dorost. Ve svém prvním utkání na soustředění ve slovenském Ružomberku zvítězil nad domácím týmem 4:3.
Do utkání vstoupili zelenobílí v nově praktikovaném rozestavení 4-3-3 a chvíli trvalo, než si vše sedlo tak, jak má. Přesto byli vršovičtí nebezpečnější než-li jejich slovenský soupeř, který v uplynulém ročníku vyhrál slovenský titul. V úvodu utkání se na brankáře řítil Jiskra, který však nezamířil přesně mezi tři tyče. Následovala velká šance Trýzny, jehož střela však byla zblokována. V další šanci neuspěl ani Slánský. Přesto to byl právě hrotový útočník Bohemians, který se nachomýtl u prvního gólového zápisu Klokanů. Jiskra ho vysunul mezi stopery a jeden ze slovenských hráčů Slánského ve vápně podkop. Z následného pokutového kopu se trefil nově zvolený kapitán Dolejš. Soupeř poté přidal na aktivitě, takže se hra vyrovnala. A vyrovnalo se i skóre. Po rohovém kopu jsme u odraženého balonu prohráli hlavičkový souboj a rázem byl stav 1:1. Zanedlouho chyboval ve středu pole Vobořil, který svého soupeře chytil až v pokutovém území a navíc za cenu pokutového kopu. Tím se Ružomberok dostal poprvé do vedení. Do konce poločasu se hra odbývala mezi vápny. Do druhého dějství vletěli zelenobílí jako utržení ze řetězu. Bylo jich plné hřiště a vypracovávali si šanci za šancí. Barták se však zatím jen zastřeloval, stejně tak Horáček, kterému v jedné za šancí zkazila radost tyč. Hráči od Botiče svého soupeře zatlačili na vlastní polovinu a Ružomberok byl pod trvalým tlakem. Dá se říct, že poprvé za poločas nakoukli oranžoví na polovinu Bohemky v 76. minutě a hned z toho byl gól. Po sporné penaltě po Hejnově ruce se domácí ujali vedení již 3:1. Po tomto momentu ještě více zvýšila Bohemka svou útočnou aktivitu tím, že začala hrát pouze na tři obránce. A risk přinesl své ovoce. . Nejdříve se trefil dnes šestnáctiletý Marek Barták, posléze přidal zásah po skrumáži ve vápně Kraus. Obrat dokonal Barták, jehož druhý gól z 87. minuty přinesl vítězství 4:3.

Trenér Jaroslav Köstl: Utkání se hrálo od počátku ve velkém tempu a z obou stran se hrálo velmi atraktivně. Jsem rád, že kluci dokázali do zápasu přenést to, co jsme probírali při praxi i při včerejší teorii. Na to, že většina hrála poprvé v rozestavení 4-3-3 tak to mělo velmi slušné parametry. Vítězství si ceníme o to více, že víme o jak kvalitního soupeře šlo, nicméně výhru nijak nepřeceňujeme. Jsme na začátku cesty.



MFK Ružomberok - Bohemians 1905 3:4 (2:1)

Branky Bohemians: 19. z penalty Dolejš, 84. a 87. Barták, 86. Kraus
Sestava Bohemians: Bricín (46. Starczewski) (77.Bricín), Přibáň (46. Plamínek), Egert (46. Špůrek), Žaloudek (46. Hejno), Košata (80. Jiskra) - Vobořil (46. Hubínek), Dolejš (70. Přibáň), Trýzna (46. Kraus) - Jiskra (46. Horáček), Slánský (65. Brožík), Vu (46. Barták)

Večer se hráči Bohemians přesunuli na stadion Pod Čebraťom, kde shlédli přípravné utkání A mužstva MFK Ružomberok s jedním z nejslavnějších anglických  klubů všech dob Leedsem United s výsledkem 1:0 pro domácí.