Dle vyjádření ČMFS Ďolíček téměř splňuje požadavky projektu Stadiony 2012

Nutné náklady na rekonstrukci Ďolíčku jsou v řádu milionů.

Dle vyjádření ČMFS Ďolíček téměř splňuje požadavky projektu Stadiony 2012

Na stránkách Českomoravského fotbalového svazu se objevilo vyjádření ČMFS k tvrzení, že Ďolíček nesplňuje požadavky projektu Stadiony 2012, a že je potřeba nákladná rekonstrukce v řádu desítek či dokonce stovek milionů. Z vyjádření svazu vyplývá, že majitelé stadionu a klubu fanouškům zatajují skutečný důvod stěhování. Vyjádření svazu si můžete přečíst níže.

ČMFS reaguje na článek na serveru Volny.cz, podle kterého fanoušci Bohemians 1905 v otevřeném dopise údajně vyzývají další kluby, aby se zasadily o zrušení projektu ČMFS s názvem Stadiony 2012, který podle fanoušků zelenobílých vede spíše k likvidaci stadionů, nikoliv k přilákání fanoušků do ochozů…

"Je něco špatného na tom, že ČMFS chce zkvalitňovat a zkulturňovat prostředí, ve kterém se hraje Gambrinus liga tak, aby se do ochozů nebály a zároveň neštítily chodit rodiny s malými dětmi? Zároveň tak, aby se hrálo na kvalitních trávnících? Aby zázemí stadiónů se alespoň blížilo nějakému evropskému standardu?

Spojování problému stěhování Bohemians 1905 s projektem Stadiony 2012 je naprosto nesmyslné a ze strany fanoušků alibistické. Rozhodně se tento klub nemusí stěhovat z vršovického Ďolíčku kvůli náročnosti podmínek v projektu Stadiony 2012. Ďolíček podmínkám téměř vyhovuje, potvrdil to i předseda Komise pro stadiony a hrací plochy Petr Voženílek. Pouze je nutná rekonstrukce trávníku a instalace vyhřívání. Ke splnění podmínek tedy není nutná žádná stomilionová investice. Náklady na nutné úpravy by měly být kolem 10 milionů korun. Majitel klubu Bohemians 1905 by měl veřejně a otevřeně vysvětlit fanouškům pravé důvody stěhování tohoto klubu z tradičního místa. Pokud budou mít fanoušci správné a ucelené informace, jistě nebudou hledat příčiny problému jinde, ani v projektu Stadiony 2012.

ČMFS chce projektem Stadiony 2012 zkvalitňovat podmínky na stadionech – pro fanoušky, hráče, pracovníky médií i pro VIP hosty. Potřebujeme Evropu dohánět, ne se jí vzdalovat."

Ing. Petr Svěcený
ředitel PR ČMFS

zdroj: http://nv.fotbal.cz/scripts/detail.php?id=73026&tmplid=1484