Bohemka vyráží do Hradce Králové

Zápas dnes vysílá od 18 hodin ČT 2.

Bohemka vyráží do Hradce Králové

Ještě před lety to byl tradiční druholigový duel, teď se Hradec Králové a Bohemka potkají v nejvyšší soutěži. Oba týmy zdobí velmi dobrý vstup do soutěže. Hradec Králové doma porazil po vynikajícím výkonu Spartu 2:1, Bohemka uhrála remízu se Slavií 1:1. „Zápas Hradce jsme rozebírali na videu a musím říci, že hrál výborně. Teď to bude jiný zápas. Nicméně Hradec směrem dopředu vypadal lépe než Slavia a jeho útoky jsou hodně nebezpečné,“ říká trenér Pavel Hoftych.

Klokani vyrazí na východ Čech v pondělí po poledni, krátce po nich vyrazí do Hradce Králové i fanoušci. Těch přijedou na stadion „pod lízatka“ více než tři stovky. 200 vstupenek bylo prodáno v Ďolíčku, dalších 150 jich bude k dispozici na pokladně hradeckého stadionu. Nikdo další se na stadion nedostane, protože se očekává, že bude vyprodaná šestitisícová kapacita stadionu.

Trenéři nemohou počítat s Jiřím Rychlíkem, který dostal po červené kartě na Slavii trest na jeden zápas. Na levém kraji obrany by ho měla nahradit jedna z letních posil – Vitalij Trubila nebo Daniel Nešpor. „Tyto hráče jsme přivedli právě se záměrem zvýšení konkurence na levé straně, takže si s tím musíme poradit. V obraně máme ještě jeden zdravotní problém, snad se do zápasu podaří vyřešit,“ hlásí kouč Bohemians. Proti Bohemce se představí i nedávný Klokan Michal Pávek, na lavičce bude sedět Michal Šmarda.

Bohemka má s Hradcem vyrovnanou bilanci, nejvíce zápasů skončilo remízou. V posledních letech platilo, že Hradec vítězil v přípravných zápasech a Bohemka v mistrovských utkáních. Kéž by tato statistika vydržela…