B-žáci na ČEZ CUPU bronzoví

Klokani se radují ze třetího místa na velmi dobře obsazeném turnaji v Hradci Králové.

B-žáci na ČEZ CUPU bronzoví

V Hradci Králové v areálu Háječek se konal velmi pěkně obsazený turnaj pro ročník 1997. Hrálo se na dvou velmi kvalitně připravených hřištích a ve velmi slušné konkurenci. Zelenobílí si nakonec odvážejí bronzové medaile, týmové ocenění pro nejsympatičtější tým a individuální ocenění pro nejlepšího brankáře, které dostal Adam Dařina.

V základní skupině jsme se potkali s Mostem (2:2), Kladnem (3:1), Spartou (1:1) a Jihlavou (8:0). Uvedené výsledky nás poslali na první místo před tým Sparty a společně s rivaly z Prahy jsme postoupili do semifinále, kde se Sparta potkala s Brnem a náš tým s domácím Hradcem. Výsledek 2:6 nás poslal do boje o třetí místo a výkon v tomto zápase nelze označit jinak než výbuch. To, že se jednalo naštěstí jen o výjimku, potvrdilo utkání o bronz, ve kterém jsme porazili úřadující mistry republiky z Letné 3:1.

Podrobnosti o jednotlivých zápasech najdete zde!.

Trenér Petr Vanko: "Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Odehráli jsme šest utkání s kvalitními soupeři, které nám hodně napověděli, kde máme silné i slabé stránky a na čem bychom měli pracovat. Kluci si vyzkoušeli hru na různých postech, pomalu se dostávají do toho, co bychom si od nich představovali a odměnou je pro nás hezké třetí místo v silné konkurenci. Mrzí mě jen semifinále s Hradcem, které se nám vyloženě nepovedlo (škoda, mohli jsme myslet i na účast ve finále). Vše jsme si však vyříkali a následný výkon se Spartou ukázal, že kluci vše vzali správně. Vše je však potřeba přenést do dalších tréninků a zápasů a věřím, že pak máme šanci hrát takový fotbal, který bude těšit nejen nás, ale i diváky."