Kvalitní zápas s nekvalitním rozhodčím

Je to drsnej kraj, charakterizoval okolnosti zápasu trenér Bohemky.

Kvalitní zápas s nekvalitním rozhodčím

Jediným tématem pozápasové tiskové konference po utkání v Jablonci byl způsob řízení zápasu rozhodčím Kocourkem. Jeho výkon výrazně ovlivnil vývoj zápasu a především chybně odpískaný přímý kop před prvním gólem pomohl domácím vrátit se do hry. „Nesouhlasím s výrokem pana rozhodčího, ale tím nechci snižovat umění Marka Jarolíma, kopnul to výborně. Dostal to od sudího na zlatém podnose,“ popsal vyrovnávací branku trenér Pavel Hoftych. Bohemka předvedla zejména v první půli odvážný výkon a v rozletu ji zabrzdil právě výrok sudího Kocourka a následně styl jeho rozhodování do přestávky. „Nechci, abychom tady kvůli rozhodčímu zapomněli na úroveň zápasu, která byla podle mého velmi dobrá. Diváci viděli útočný zápas na obou stranách, nás mrzí výsledek, protože jsme si odsud mohli odvést bod nebo při troše štěstí i všechny tři,“ dodal Hoftych.

Bohemka kvůli zdravotním  problémům nastoupila s velmi zkušenou obranou. Chyběli operovaný Cseh a s kotníkem laborující Dan Nešpor. Do sestavy se vrátil Jiří Rychlík a byl to právě on, kdo zařídil první gól. Vystihl rozehrávku Jablonce, narazil si s Kaufmanem, přihrál Hartigovi, jehož střelu Špit vyrazil k nohám Bálka a Bohemka vedla 1:0. „Tahle akce se nám podařila. Přežili jsme úvodní tlak domácích. Před rokem jsme tady v úvodu dvakrát rychle inkasovali, teď jsme si na to dávali pozor. Oproti loňsku jsme sehráli určitě lepší zápas, zejména směrem dopředu jsme měli více šancí. Cítíme větší kvalitu směrem dopředu a jsme odvážnější. O to víc mě mrzí, že jsme to i kvůli vlastním chybám nedotáhli k bodovému cíli,“ popsal Hoftych vývoj zápasu.

Ve 33. minutě došlo k inkriminovanému okamžiku. Pekhart postupoval proti třem obráncům Bohemky a metr před vápnem upadl. Nejblíže k němu byl Pavel Lukáš, kterého sudí Kocourek označil za viníka a dal mu žlutou kartu. Z následného přímého kopu se trefil Jarolím. „Od té doby sudí hru kouskoval, naši hráči znervózněli, snažili jsme se, aby nepolevila jejich koncentrace, ale podařilo se to až o přestávce. Museli jsme vystřídat Hartiga, ten by mohl dostat brzy červenou kartu. Hráči cítili nespravedlnost, ale utkání jsme pořád mohli sportovně otočit. Bohužel jsme udělali chybu a už bylo těžké dotáhnout utkání aspoň k remíze,“ řekl Hoftych.

Kvalitní zápas s nekvalitním rozhodčím Bohemce body nepřinesl. „Připravovali jsme se na to, že to tady bude těžké po všech stránkách. Holt, je to drsnej kraj,“ završil své hodnocení kouč Bohemians.