Morální výhra za jeden bod

Bohemka smazala dvoubrankové manko v poslední vteřině.

Morální výhra za jeden bod

Bohemka zůstává doma neporažena, po utkání s Českými Budějovicemi se může cítit jako morální vítěz, i když je za to do tabulky jen jeden bod. „Jsem rád, že jsme dokázali vyrovnat, kluci si to zasloužili a zasloužili si to i diváci, kteří nás přišli podpořit. Atmosféra byla znovu lepší, pro kluky má smysl hrát a mají pro koho bojovat. To je strašně důležité,“ říká trenér Pavel Hoftych. Remíza 2:2 se rodila těžko, o to je cennější.

Zápas po prvním poločase mnohým připomínal tři roky staré utkání v Ďolíčku, kdy Bohemka útočila a České Budějovice po dvou tečovaných střelách vyhrály 2:0. Tentokrát to vypadalo podobně. Bohemka nedala šance a dva jihočeské brejky znamenaly vedení 2:0. „Budějovice hrály v první půli dobře a my špatně. Nechávali jsme jim hodně prostoru, nedostupovali jsme je a oni to po zásluze trestali. Bylo velké vedro, máme starší tým a přeci jen nám více vyhovuje chladnější počasí. Ale zase máme vůli a i větší kvalitu směrem dopředu,“ vyzdvihl Hoftych lepšící se ofenzivu týmu.

Hartig se ocitl sám před gólmanem, metr před brankovou čárou netrefil dobře balón Moravec, Štohanzl trefil břevno – to je výčet největších šancí Bohemky v prvním poločase. Ale nic z toho nebylo. „Po dvou gólech Budějovic jsme vypadli z role, poprvé jsme doma prohrávali,“ připomněl Hoftych pravidlo letošní sezony, kdy Bohemka ve většině zápasů vede. „Museli jsme udělat rychle změny. Nedařilo se Vláďovi Bálkovi, šel tam Škoda, tradiční výkon nepodal ani Igor Držík, proto jsme ho o přestávce vystřídali a vsadili více na ofenzivu. Myslím, že Trubila tomu hodně pomohl,“ připomněl trenér vydařená střídání.

Právě Trubilovo zařazení se nakonec ukázalo jako rozhodující. Skvěle se pohyboval a z jeho strany létaly do vápna časté centry. Po jednom z nich vlétl do souboje se Škodou gólman Kučera a odražený balón následně umístil do sítě Moravec. Dal svůj první ligový gól. „Honza šel v poslední době hodně nahoru. Je odvážnější, víc si dovolí. Ještě mu často chybí finální fáze, ale to přijde. Nesmí si přestat věřit, má potenciál, který může rozvinout. Ten gól byla odměna za dnešní odvahu i za zlepšené výkony,“ pochválil krajního záložníka trenér Hoftych.

Trubila byl i u druhého gólu. V 93.minutě vypíchl skluzem balón váhajícím obráncům hostí a posunul ho na Kaufmana,který zakončil po kličce brankáři do prázdné branky. „Ten gól jsme dali díky naší vůli. Do tlaku nás příliš nepustili, ale prostě jsme ho tam dotlačili. Vyrovnali jsme už předtím, dle mého názoru dal Nešpor hlavou regulérní gól. I proto jsem rád, že se nám nakonec podařilo opravdu vyrovnat,“ dodal Hoftych.

České Budějovice ani v šestém kole neprohrály. Stejně tak Bohemka udržela domácí neporazitelnost a poprvé v sezoně dala i dva góly.