Trenér Hoftych proti rodnému Ústí nad Labem

V neděli od 15 hodin v Teplicích s Ústím. 

Trenér Hoftych proti rodnému Ústí nad Labem

Gambrinus liga bude mít příští týden reprezentační pauzu, ale ještě předtím čeká Bohemku důležitý zápas v Teplicích proti nováčkovi z Ústí nad Labem. Obě mužstva spojuje v této sezoně stejných osud – nehrají na „svých“ domácích stadionech. Ústí hostuje v Teplicích, na stadionu klubu, se kterým Severočeši úzce spolupracují.  Právě z Teplic má Ústí několik hráčů, nově přibyl na seznam posil s ligovými zkušenostmi i obránce Tomáš Janů z Liberce. „Ústí dobře poskládalo tým kluků, kteří hráli v regionu. Spoléhá na pomoc Teplic Ústí není jen klasickým nováčkem. Je tam dost kluků s ligovými zkušenostmi,“ varuje trenér Pavel Hoftych, který Ústí moc dobře zná. Vyrůstal v nedalekých Neštěmicích a do Ústí se pravidelně vrací. „V Ústí mám plno kamarádů i příbuzné, takže je to pro mě určitě místo, kam rád jezdím. Dobře se známe i se Sváťou Habancem. Oceňuji jejich práci, jak se dokázali dostat do ligy,“ dodal Hoftych k našemu nedělnímu soupeři.

Bohemka se celý týden připravovala v Ďolíčku. V sobotu se hráči prostřídají s B-týmem a v neděli vyrazí k důležitému zápasu. Ústí zatím získalo o jeden bod méně než Bohemka. Severočechům patří s pěti body předposlední pozice. „To nás nesmí uspokojit. Výkony Ústí na začátku soutěže jsou kolísavé, takže musíme být připraveni na to, že se jim proti nám bude dařit. Měli jsme k dispozici jejich zápasy na dvd, takže se snažíme přečíst slabiny soupeře, abychom hráče dobře připravili,“ popisuje přípravu Pavel Hoftych.

Nikdo z hráčů není v trestu, po operaci ještě není zcela v pořádku Martin Cseh. „Jinak jsou všichni připraveni. Máme z čeho vybírat, v týmu je teď dobrá konkurence. Minulý zápas nám odtajnil některé naše slabiny, naopak přinesl i dobré stránky například v podobě výkonu Trubily,“ pochválil kouč letní posilu ze Slavie, která připravila oba góly proti Českým Budějovicím.

Proti Ústí hrála Bohemka před dvěma roky v druholigové sezoně. Na hřišti Ústí tehdy začínal své angažmá na lavičce Bohemky Pavel Hoftych. Bohemka tehdy vyhrála v 1. kole 1:0, naopak v posledním druholigovém kole Klokani doma v Ďolíčku prohráli s Ústím 0:1. „Musíme navázat na naše poslední výkony. Mám radost z vývoje herního projevu, ale chceme vyhrávat, abychom se posunuli v tabulce výše. Budeme pokračovat v nastaveném trendu, pak máme šanci na úspěch,“ říká Hoftych, jehož tým dal v šesti zápasech už sedm gólů, což v minulých sezonách nebylo zvykem.