Bohemka vstupuje do Ondrášovka Cupu

Utkání ve Varnsdorfu začíná v 17 hodin.

Bohemka vstupuje do Ondrášovka Cupu

Do druhého ročníku českého poháru nazvaného Ondrášovka Cup vstupují ve středu svěřenci Pavla Hoftycha na severu Čech. V rámci druhého kola se představí na hřišti aktuálně osmého celku druhé nejvyšší soutěže, kterým je SK Slovan Varnsdorf.
Severočeský tým se dlouhá léta snažil o postup, ale povedlo se mu to až administrativně od nové sezony. Nejblíže měl Varnsdorf k postupu ze třetí ligy zřejmě v sezoně 2005/2006. Právě do tohoto ročníku spadá také poslední setkání obou středečních soupeřů o postup do třetího kola národního poháru. To úplně poslední proběhlo 18. června 2006 ve vršovickém Ďolíčku, kde Bohemka definitivně utnula varnsdorfské choutky na postup. V posledním kole jsme zvítězili 2:0 po brankách Kulvajta a Lukáše, Varnsdorf tehdy skončil druhý za Čáslaví. K postupu mu chyběly tři body...
Nyní se tito dva soupeři utkávají za úplně jiných okolností. Bohemka je již zkušeným prvoligovým týmem, Varnsdorf nováčkem druhé ligy. V poháru se však tradičně všechny předpoklady mažou. Ve Varnsdorfu navíc nastoupí obměněný tým Bohemians.  "Na sever Čech jedeme i s klukama, kterým chceme dát v áčku šanci. Jedním z důvodů je i zvýšení konkurence v mužstvu," uvádí trenér Bohemians Pavel Hoftych.
Trenérem Varnsdorfu je Aleš Křeček, jenž před týdnem nahradil ve Vršovicích dobře známého Zbyňka Bustu. Kapitánem domácích je Vlastimil Chod, kterého si jistě většina fanoušků Bohemky pamatuje z již zmiňované třetiligové sezony.

Utkání 2. kola Ondráškovka Cupu SK Slovan Varnsdorf - Bohemians 1905 začíná v 17:00 na Městském stadionu ve Varnsdorfu. Vítěz utkání narazí v dalším kole pravděpodobně na SFC Opava.

Pro fanoušky Bohemians 1905 bude k parkování vyhrazena ul. Erbenova podél stadionu, vjezd do ní z křižovatky s ul. Moravská. Z této ulice bude vchod přímo do sektoru fanoušků Bohemky, viz mapka http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@x=133540640@y=138891200@z=15.