Po penaltách venku z poháru

Bohemka nechala vyniknout brankáře Hroše a po penaltovém rozstřelu se loučí s Ondrášovka Cupem.

Po penaltách venku z poháru

Ke svému prvnímu a bohužel i poslednímu vystoupení v letošním poháru se klokani vydali na půdu druholigového nováčka z Varnsdorfu. I přesto, že ani jeden z týmů nenastoupil v nejsilnějším složení, mohlo více než 1600 diváků zhlédnout zajímavý fotbal se spoustou šancí a se šťastnějším koncem pro domácí.

Pavel Hoftych už dlouho dopředu avizoval, že šanci dostanou hráči, kteří nedostávají tolik příležitostí v první lize, proto na sever Čech nepřijeli Sňozík, Nikl, Lukáš ani Hartig. Nejvíce zásahů tedy utrpěla obranná řada, která nastoupila ve složení Trubila, Hauer, Nešpor a Bartek. Domácí se prosadili hned po dvanácti minutách, kdy Hozda krásně uklidil přímý kop přes zeď za záda Václava Marka v brance.

Postupem času se klokani dostávali do tempa a domácí brankář Hroš se několikrát pořádně zapotil. Ještě v prvním poločase měli několik velkých šancí Škoda a Bálek, ale jejich snažení vždy zmařil Hroš, obrana, nebo nepříjemný terén ve varnsdorfské „kotlině“. Až ve 40. minutě se míč odražený po rohovém kopu dostal k Vladimíru Bálkovi, který nekompromisně propálil všechno před sebou a vyrovnal.

Do druhého poločasu naskočili klokani aktivně a v zápětí mohl skórovat Škoda, nedokázal ale využít snad jedinou chybu domácího brankáře. Až moc aktivní byl Azíz Ibragimov, který v 52. minutě dostal za zbytečný faul ve středu hřiště druhou žlutou kartu a šel do sprch.

V početní nevýhodě se klokani nezalekli a dál se tlačili do útoku. Hru oživili střídající Moravec s Nešporem a Bohemka si vypracovala několik vyložených příležitostí, při kterých se opět zaskvěl muž zápasu Hroš. Tu největší šanci měl Milan Škoda, když se po Moravcově centru dostal k hlavičce, ale brankář domácích krásným zákrokem jeho pokus zneškodnil. Poslední velkou možnost k rozhodnutí měli však domácí, aniž by se o ni nějak výrazněji přičinili: Hauerova malá domů přeskočila nohu Václava Marka a už směřovala do branky. Míč se naštěstí zastavil o tyčku, kde už si s ním Marek poradil a zápas tak dospěl do penaltového rozstřelu.

Prvním, kdo neproměnil pokutový kop byl Igor Držík, který na konci druhé série tvrdou ranou trefil břevno. V zápětí dopadl stejně Hozda, jehož padáček přeletěl nejen Marka, ale i horní tyčku. Když byl po páté sérii stav penaltového rozstřelu 4:4, přišla na řadu náhlá smrt, na kterou Bohemka doplatila když hned na konci šesté série vystihl Hroš Trubilovu střelu a s pomocí obou tyčí ukončil účinkování Bohemky v letošním Ondrášovka Cupu. I přes sympatický herní projev Pražanů se z postupu do dalšího kola raduje Slovan Varnsdorf.