Po půli přišla i fotbalovost, radoval se Hoftych

Oba týmy mají ve hře dopředu a v proměňování šancí co vylepšovat, shodli se trenéři Hoftych a Hřídel.

Po půli přišla i fotbalovost, radoval se Hoftych

Příbramský trenér Hřídel byl na pozápasové tiskové konferenci zklamaný hlavně chabou koncovkou: „Šancí jsme měli víc než v minulých zápasech, ale zase jsme žádnou neproměnili.“ Pozastavil se nad pokračující špatnou produktivitou svých svěřenců v zápase, ve kterém šance rozhodně nechyběly. Zmínil tutovku mladého Ricky a zvhlý střelecký prach kanonýra Huni „Máme jen jednoho opravdu gólového hráče a ten teď góly nedává,“ připomněl příbramský lodivod bezgólovou sérii exklokana v dresu soupeře.

Bohemka vybojovala druhé vítězství v sezoně ve stejné základní sestavě jako první výhru proti Slovácku, tedy s Danielem Nešporem na levém kraji obrany a s útočnou dvojicí Hartig, Martin Nešpor. Pavel Hoftych ale problém v koncovce vidí také: „Bylo tam několik situací, třeba šance Štohanzla hned po gólu, které nás mohly uklidnit,“ takže za dobrou práci pochválil hlavně obranu v čele s kapitánem Sňozíkem. Tři body chápe jako velmi důležité i s ohledem na další soupeře, protože se teď Bohemka utká s Brnem a Baníkem Ostrava, jejichž ambice zatím rozhodně neodpovídají umístění v tabulce.

Během reprezentační pauzy odvelel Hoftych tým na minisoustředění do Vrchlabí, kde se hráči měli oklepat z matného výkonu proti Ústí nad Labem a připravit se na další zápas proti týmu, který by se mohl pohybovat v dolních patrech první ligy. I proto je vítězství v nedělním zápase velmi důležité: „Věděli jsme že musíme vyhrát za každou cenu, že to musíme dokázat vůlí. Jsem rád, že jsme k tomu přidali i fotbalovost,“ uzavřel tiskovou konferenci trenér klokanů.