Klokani míří do moravské metropole

Utkání FC Zbrojovka Brno - Bohemians 1905 se hraje v neděli od 17 hodin.

Klokani míří do moravské metropole

Vršovičtí fotbalisté již zítra opustí hranice Prahy a po brněnské dálnici se vydají do města pod Špilberkem. Svěřenci Pavla Hoftycha se rozhodli, že do místa 9. kola české nejvyšší soutěže vyrazí s jednodenním předstihem. "Budeme přespávat v hotelu v městské části Kohoutovice. I na tom je vidět, že utkání bereme velmi vážně a jsme si vědomi cennosti bodového zisku ve vyrovnané tabulce," uvedl lodivod Klokanů.

Brno zatím ani zdaleka nenaplňuje roli jedné ze štiky ligy a trápí se v dolní polovině tabulky. Přesto, nebo právě proto, musí být zelenobílí obezřetní. "Čeká nás těžký protivník, jehož kvalita kádru neodpovídá současnému tabulkovému postavení," doplnil Hoftych, který bude v Brně i nadále postrádat stopera slovenské jedenadvacítky Martina Cseha, který však již po zranění trénuje. Trenér Klokanů již na druhou stranu bude mít k dispozici Azize Ibragimova, který si odpykal karetní trest, a také Jiřího Rychlíka, který se zranil v utkání B-mužstva s Domažlicemi. Brno nebude moci využít služeb svého špílmachra Tomáše Polácha, který byl v minulém kole vyloučen. Nově se však zřejmě v sestavě Moravanů představí Josef Hamouz, který dnes v Brně podepsal dvouletou smlouvu.

Bohemians zatím v sezoně zvítězili dvakrát (stejně jako jejich nedělní soupeř) a na zelenobílé straně barikády u toho byla vždy stejná základní sestava. Naváže Hoftychův tým na vítězství s Příbramí?

Fanoušci Bohemians 1905 budou mít na stadion v Srbské ulici přístup ulicemi Červinkova a Vodova, které budou jinak uzavřeny. Domácí klub rovněž upozorňuje, že při vstupu na stadion budou prováděny osobní prohlídky.