Bohemka v Edenu opět neprohrála a má další bod

Před prvoligovou kulisou vybojovala Bohemka remízu s Ostravou gólem Kaufmana.

Bohemka v Edenu opět neprohrála a má další bod

Za obstojné atmosféry a přívětivě fotbalového počasí se Klokanům v Synot tip Areně postavil Baník Ostrava, který se v ligové tabulce rozhodně nepohybuje tam, kde by jeho fanoušci chtěli. Přesto jich do Prahy dorazilo několik set a společně s fanoušky Bohemians, přerušujícími bojkot, a slávisty vytvořili bouřlivou kulisu.

Bohemka mělo velkou příležitost hned ve druhé minutě, kdy dostal Kaufman možnost zahrát velmi zajímavý přímý kop. Ze své oblíbené pozice však nastřelil pouze zeď a když se po chvilce vedlo Koukalovi na druhé straně podobně, bylo postupem času zajímavější dění na tribunách než na hřišti. Vzájemné hecování a hašteření tří kotlů vyústilo až v policejní zásah a přerušení utkání.

Po uklidnění situace se stále víc dostávali do hry hosté a Radek Sňozík měl několik možností se zahřát. Tu největší asi při obrovské šanci Marka ve 39. minutě, kdy reflexivně vyrazil střelu ostravského hráče nad branku. Klokani se do zakončení nedostávali a když už, tak z větší vzdálenosti. „Musíme do toho jít důrazněji. Vybojovat balony a všechno zakončovat,“ střádal plány do druhého poločasu Jan Štohanzl.

Druhý poločas začal společným protestem všech tří fanouškovských táborů na podporu Desítky pro domácí a skoro hned po návratu fanoušků na tribuny se začaly dít věci: Do vedední se dostal Baník, když Řezníkův přízemní centr ze strany prošel až k Frejlachovi, který se z oblasti penaltového puntíku nemýlil a tvrdou střelou poslal míč do sítě. Zelenobílá odpověď však na sebe nedala čekat ani dvě minuty, když se Štohanzl dostal k centru z levé strany a skvěle naběhnutý Kaufman nedal hlavou Baránkovi v brance Baníku šanci.

Po vyrovnání se obě mužstva začala trošku víc soustředit na obrannou fázi, což se však nevylučuje s hezkým fotbalem. 4493 diváků se nenudilo, i když se ani jeden tým dlouhé minuty nedokázal dostat do žádné stoprocentní šance. A když se po rohovém kopu v úplném závěru zápasu nedokázal prosadit ani Milan Škoda, skončil zápas zaslouženou dělbou bodů.