Slušný výkon na body nestačil

Sigma Olomouc rozhodla zápas v osmi minutách kolem poločasové přestávky.

Slušný výkon na body nestačil

Ve třináctém kole zavítala Bohemka na do Olomouce změřit síly se zdejší Sigmou. I přes sympatický výkon v prvním poločase ale nekonec jedou Klokani domů s prázdnou. Vše rozhodly tři góly těsně před a po poločasové přestávce.

Zápas začal opatrně. Klokani si rychlým přistupováním hlídali útočný styl olomouckých a domácí se dlouhé minuty nemohli dostat ke kloudnému zakončení. Byla to naopak Bohemka, která měla první velkou šanci, když Štohanzl z půlky hřiště šel do rozhozené obrany, ale vrátivší se Škerle stihnul jeho střelu zablokovat. To podstatné v prvním poločase se dělo na jeho konci. Vše začal Hubník, který ve 37. minutě nastřelil břevno branky Radka Sňozíka. Vzápětí měla obrovskou šanci i Bohemka. Štohanzlovu dalekonosnou střelu Drobisz pouze zblokoval a u odraženého míče byl první Hartig, ale nepovedlo se mu zpracovat míč a v následném souboji o něj byl úspěšnější domácí gólman. Prvního gólu se tak Andrův stadion dočkal až o dvě minuty později, kdy se do míče centrovaného ze středu hřiště opřel Navrátil a překonal Sňozíka. Do kabin tak Klokani šli za nepříznivého stavu 1:0 pro Olomouc.

Jestli byl výkon v prvním poločase ze strany Bohemky solidní, tak nástup do druhé pětačtyřicetiminutovky byl jako z hororu. Hned dvě minuty po přestávce zmátl Hubníkův centr celou zelenobílou obranu a nekrytý Petr pohodlně zakončoval na vzdálenější tyči do odkryté branky. Olomouc tedy vedla 2:0 a aby toho nebylo dost, tak o další dvě minuty později napřáhl z velké dálky Michal Hubník a jeho dělovka znamenala třetí gól. Od té chvíle se 5620 diváků a 11 hráčů na Andrově stadionu bavilo fotbalem. Domácí se dostali ke svému stylu hry a v následujících minutách nevyužili další velké šance, kdežto hráči Bohemians se prakticky nedostali k zakončení. 

Jiskřičku naděje vykřesal dvacet minut před koncem Milan Škoda, který vybojoval svou vlastní nepovedenou přihrávku a jeho nepříliš důrazná střela k překvapení všech skončila v Drobiszově bráně. Pavel Hoftych se sice pokusil oživit hru nasazením Martina Nešpora s Ibragimovem, prvně jmenovaný se sice snažil, ale uzbecký reprezentant na sebe upoutal spíše zbytečnými fauly než pohlednou hrou.

Sigma žádnou závěrečnou honbu Klokanů za body nepřipustila a po výhře 3:1 se posunula na druhé místo v tabulce.