Ligu čeká Grand Slam

V 16. kole se hrají důležité zápasy ve spodní části tabulky.

Ligu čeká Grand Slam

Pokud se v jednom kole Premier League střetne mezi sebou velká čtyřka (Arsenal, Chelsea, Manchester United a Liverpool) mají pro to Angličané příhodný termín Grand Slam. Nyní se něčeho podobného dočká i česká nejvyšší soutěž, byť se bude bojovat o příčky z opačného pólu tabulky.

Již dnes odstartuje 16. kolo ligovým soubojem mezi třináctou Slavií a čtrnáctým Baníkem Ostrava. V neděli bude jarní předehrávka pokračovat duely patnáctého Ústí s posledním Brnem, dosud dvanáctá Bohemka nastoupí od pěti hodin v Synot Tip Areně proti desátému Hradci Králové. Mezi oba nedělní soupeře se vklínila pouze Příbram, která má horší skóre, než hradečtí "Votroci". "Určitě to je zajímavé, že se to takhle sešlo, ale my tomu nepřikládáme žádnou váhu. Soustředíme se na svůj výkon a tudíž na náš nedělní zápas s Hradcem Králové. Za celou kabinu můžu říct, že pro úspěch uděláme maximum," sděluje Pavel Hoftych, který již snad po zdravotních a karetních peripetiích bude moci využít celý kádr. "Všichni zranění se nám dali do pořádku, jediný u koho je zatím nejistý start, je Jirka Kaufman, který ale již trénuje. V tomto zápase nám nikdo nebude stát za karty, takže můžeme vybírat sestavu ze všech hráčů," pochvaluje si Hoftych, který se svým týmem přišel před dvěma týdny o neporazitelnost v Synot Tip Areně: "My jsme náš bodový zisk v Synot Tip Areně nijak nepřeceňovali, takže ani teď z toho nebudeme po jedné porážce dělat tragédii. Zápas se Spartou se nám nepovedl, ale věřím, že nás to neovlivní," říká Hoftych.

Fotbalisté Bohemains 1905 vyzvou Hradec Králové k souboji o ligové body již tuto neděli. Utkání se hraje v Synot Tip Areně od 17 hodin. Zůstaňte s Bohemkou!