Pohodové rozloučení s fotbalovým podzimem

V libereckém halovém turnaji obsadila třetí místo.

Překvapivou avšak zaslouženou výhrou nad Plzní Bohemka zakončila ligový podzim. Prvoligová přestávka ale neznamená, že se hráči a fanoušci až do zápasu se Slováckem na konci února ukopu nudou. Mužstvo od Botiče pořád trénuje a první akcí fotbalové zimy byl Fotbal indoor cup pořádaný za účasti čtyř prvoligových mužstev v liberecké aréně.

Klokani do Liberce nepřijeli úplně kompletní. Kapitán Radek Sňozík musí po zbytečně tvrdém zákroku plzeňského útočníka na operaci s kolenem a volno dostali i ostatní zkušené pilíře sestavy jako Nikl, Lukáš nebo Hartig. Šanci dostali mladíci Potočný či Kraus a kapitánskou pásku si tak navlékl jediný třicátník v sestavě Jiří Rychlík.

První zápas hrála Bohemka s Libercem a kdo se zdržel, přišel o hodně. Už po dvou vteřinách otevřel střelecký účet turnaje Štohanzl a když se ve třetí minutě krásně trefil Trubila, vedla Bohemka 2:0. Liberečtí fotbalisté však do konce desetiminutového poločasu vyrovnali a po kratičké přestávce rozhodli Hauzr a Papoušek o konečné výhře severočechů, kterou nezvrátil ani gól Držíka, ani hra bez brankáře.

I v pauze mezi svými zápasy měli hráči Bohemians napilno. Součástí programu totiž byla i autogramiáda, o kterou byl mezi přítomnými fanoušky velký zájem. Hned po ní přišel na řadu zápas s Jabloncem.

Na něj se do branky postavil Jiří Havránek a i díky jeho skvělému výkonu Bohemka bez problémů zvítězila. V prvním poločase se střelecky prosadili Trubila a Potočný, po změně stran pak přání fanoušků „dejte jim bůra“ naplnili Držík, Ibragimov a Daniel Nešpor. Na konečných 5:1 pro Klokany snižoval jablonecký Haurdič.

Sotva se jablonečtí fotbalisté odešli do kabin smiřovat s posledním místem v turnaji, čekal na Klokany poslední zápas. Soupeřem byla Mladá Boleslav a Bohemka se střelou Bartka, stejně jako v ostatních zápasech, ujala vedení. Ve druhém dějství si Klokani udržovali náskok i díky gólu Trubily, který skóroval ve všech třech zápasech, na 3:1. Závěr byl ale nápadně podobný ligovému zápasu ve městě aut. V posledních minutách totiž zápas i díky sporné penaltě otočil boleslavský Řezníček na 4:3 a rozhodl o konečném pořadí. Turnaj vyhrál Liberec před Mladou Boleslaví, Bohemkou a posledním Jabloncem.

Mužstvo tentokrát vedla trenérská dvojice Medynský, Hradecký. "Stál jsem v klidu opodál a užíval si podívané, tentokrát se vedení mužstva ujala zkušená dvojice. Kluci si zahráli pro radost, nehrálo se o žádné peníze a bylo to příjemné zpestření sezony. Pro naše mladíky to byla dobrá zkušenost," řekl k turnaji trenér Pavel Hoftych.