Zoufalství, trápení, vzkříšení

Tím vším si prošel D-dorost v dalším z turnajů futsalové juniorské ligy.

Zoufalství, trápení, vzkříšení

Druhý turnajový díl futsalové ligy naznačil, že letošní snaha hrát o nejvyšší příčky bude podstatně složitější. Úroveň soutěže oproti minulé sezóně šla nahoru a protože z výkonů v našich řadách převládá zklamání, nelze se divit, že se prozatím pohybujeme ve spodní části tabulky (kompletní výsledkový servis najdete na fotbal.cz, v sekci futsal).
V posledním vystoupení roku 2010 nás čeká v sobotu 18.prosince v 10.50 vítěz loňského ročníku Indoss Plzeň a od 13.20 prozatím suveréní tým Mělníka. Zápasy sehrajeme ve sportovní hale v Neratovicích.

Pardubice 0:5
5 min. 0:1, 23 min. 0:2, 29 min. 0:3, 34 min. 0:4, 39 min. 0:5
Jen úvodní minuty do vedoucí branky Pardubic nelze označit z naší strany za zoufalství. Soupeř se ukázal ve velmi dobrém světle, měl ve svém středu výrazné individuality a v tomto zápase byl dominantní. Většina našich hráčů působila připosraně, bez sebevědomí hrát a povětšinu zápasu se jen potulovala a úspěšně schovávala. 
Benago Zruč 0:1 (0:0)
37 min. 0:1
Celý první poločas se odvíjel v naší režii, kdy jsme pasivního soupeře trvale a neplodně dobývali. Po přestávce přibývalo nebezpečných brejkových příležitostí Benaga, nedokázali jsme zachytávat náběhy hráčů z druhé vlny a čekalo se, na které straně udeří a tím se víceméně rozhodne zápas. Stalo se tak na straně naší a i přes zvýšenou snahu v závěru jsme porážku neodvrátili a opět nevstřelili ani gól.
Slavia Praha 4:1 (1:0)
18 min. Hnilička 1:0, 24 min. Novotný 2:0, 33 min. Tikhonov 3:0, 34 min. Pilík 4:0, 39 min. 4:1
Na vítězství se především podílel svým výkonem brankář Dočekal, který za vyrovnaného stavu zlikvidoval několik výrazných příležitostí Slavie. Určitě jsme se prezentovali nejlepším výkonem a snažili se důsledně plnit pokyny ze šatny. Ale především nešlo přehlédnout, jak někteří hráči ožili po naší vedoucí brance. V ten moment jsme se uvolnili, objevilo se několik pěkných momentů a zaslouženě jsme dotáhli zápas do naší premiérové futsalové výhry.

sestava: Dočekal- Novotný, Hanek, Tikhonov, Lukáš, Veselý, Sláma, Pilík, Ježdík, Hnilička, Opfolter