Bohemka druhá v Nové Včelnici

Fanoušci, kterým se letní přestávka bez fotbalu zdá příliš dlouhá, měli možnost v sobotu navštívit krásný sportovní areál v Nové Včelnici a být svědky kvalitně obsazeného přípravného turnaje...

V obrovském horku se divákům představila čtyři mužstva, která v poslední sezóně sváděla boje v první lize. Bohemians, Příbram a dnes již druholigové týmy Českých Budějovic a Viktorie Plzeň.
Pořadatelé turnaje zajistili všem zúčastněným hráčům i divákům výborné fotbalové prostředí a odměnou jim byly dobré výkony mužstev i vysoká návštěva. Nejhlasitější kotel přijel podpořit příbramské fotbalisty, v počtu vlajek zase zvítězili naši fanoušci. Nejpočetnější, ale tradičně tiché publikum tu měli “domácí” fotbalisté z Českých Budějovic.

Zápasy se hrály na zkrácené poločasy, které trvaly 35 minut. V prvním zápase si Bohemka bez problémů poradila s Jihočechy, pro které to byl vůbec první přípravný zápas na novou sezónu. Hned na začátku zápasu vstřelil po přihrávce Hartiga nejrychlejší gól turnaje Baláž. Ve druhém poločase přidal druhou branku po Meleckého chytře rozehraném přímém kopu Rygel. Klokani vytěžili z převahy i třetí gól po dorážce nováčka Horáka, ale ten nebyl uznán pro údajné postavení mimo hru. Přesto Bohemka s přehledem prošla do finále.
Ve druhém semifinálovém zápase si Příbram poradila s Plzní výsledkem 4:2.
Vložený exhibiční zápas Výběru světa proti domácím absolvovali za Bohemku i sportovní ředitel Luděk Klusáček, trenér Vlastimil Petržela, Emil Kristek a nový kondiční trenér Laco Bilák. Výběr světa, za který nastoupili mimo výše jmenovaných např. Pavol Švantner, Láďa Fujdiar nebo Slavoj Prokopec, domácí vysoko porazil.
V zápase o třetí místo byli šťastnějším týmem plzeňští, kteří zvítězili nad Budějovicemi 3:2.
Vrcholem turnaje bylo prvoligové finále Bohemians – Marila Příbram. Do zápasu klokani nastoupili ve značně obměněné sestavě, když trenér nechal oproti semifinále odpočívat Janáčka, Čontofalského, Mareše i Hartiga. Stejně jako v prvním zápase nenastoupili Kisel a Petrouš, kteří chtěli doléčit své šrámy před odjezdem na francouzské turné.
Na konci prvního poločasu Charvát poprvé inkasoval, ale velmi rychlou gólovou odpověď zařídil Šnajdr. Ve druhém poločase se příbramským podařilo dvakrát skórovat, Bohemka pouze trefila dvakrát tyč Čalounovy branky. Naději na první místo oživil svým premiérovým gólem Martin Horák, ale nakonec se radovala Příbram z vítězství v zápase i celém turnaji.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen útočník Lukáš Hartig, kterému k tomuto titulu stačilo odehrát necelý jeden zápas.

Okamžitě po turnaji odjíždělo 22 fotbalistů do Francie, kde absolvují sedm zápasů (k původně plánovaným šesti přibyl zápas s Le Havre na hlavním stadionu). Nejede pouze Miroslav Obermajer, který je zraněný.

Statistiky:

Semifinále:
Bohemians – České Budějovice 2:0 (1:0)

Baláž, Rygel

Sestava: Čontofalský – Horák, Valenta, Janáček, Mareš – Šenkeřík, Rygel (Šnajdr), Melecký (Dvořák), Kulig – Baláž (Kříž), Hartig (Niarko)

Plzeň – Příbram 2:4

O třetí místo:
Plzeň – České Budějovice 3:2

Finále:
Bohemians – Příbram 2:3 (1:1)

Šnajdr, Horák - Slepička, Mucha, Zušťák

Sestava: Charvát – Palát (Rygel), Doležal, Valenta, Horák – Hašek (Šenkeřík), Dvořák, Šnajdr, Činčala (Kulig) – Baláž (Niarko), Kříž