Bohemka zahájila přípravu

Trenér Hoftych přivítal v kabině 22 hráčů.

Bohemka zahájila přípravu

Dnes minutu po třičtvrtě na deset otevřel lodivod Bohemians 1905 Pavel Hoftych dveře od kabiny v útrobách vršovického Ďolíčku a odstartoval tak téměř dvouměsíční zimní přípravu, která čeká jeho svěřence.
V šatně se přivítal se starými tvářemi, ale i s některými novými. "Máme tu na zkoušce dva mladé kluky, tak uvidíme jak se s tím poperou. Jedná se o Josefa Marka z Kunic a Emira Lotinace ze Srbska," uvedl Hoftych, kterému se ráno hlásil i kapitán týmu Radek Sňozík. "Na kluky jsem se těšil, bohužel se s nimi ale zatím nemůžu zapojit do tréninků. Mám individuální plán a v první řadě musím operovanou nohu především naposilovat," sdělil populární brankář Vršovických. 

"Kádr Bohemky opustili zatím tři hráči. Hostování skončilo Nešporovi a Trubilovi. O možnosti pokračování působení Vitalije Trubily v Bohemce ještě budeme se Slavií jednat. Cissému skončila smlouva a dál jsme ji neprodlužovali," sdělil Ladislav Valášek, ředitel Bohemians 1905, který při úvodním setkání v kabině mužstva zdůraznil, že prioritou klubu vedle sportovních výsledků je i ekonomická stabilizace a plnění závazků vůči všem oprávněným subjektům. "Věříme, že naši fanoušci vyjádří pro tuto klubovou strategii podporu, jak je pro fanoušky Bohemky typické," dodal Valášek.
"O Trubilu jsme měli zájem, ale je hráčem Slavie. My bychom ho rádi uvítali zpátky, protože se s ním dobře pracovalo, ale zatím tu možnost nevidím," řekl trenér Pavel Hoftych, který měl v průběhu zítřka přivítat dalšího hráče. "Měl přijít Lukáš Janič, ale v pondělí jsem s ním telefonoval a rozhodl se, že dá přednost nabídce z Polska," dodal trenér Vršovických. V kabině Bohemky chyběl na začátku přípravy i Aziz Ibragimov, který je na reprezentačním srazu.

Následně se hráči s realizačním týmem přesunuli na umělou trávu na Vyšehradě, kde zahájili první tréninkovou jednotku roku 2011.

Klokany čekají v prvním týdnu přípravy dvoufázové tréninky. Vrcholem mikrocyklu bude jednoznačně pátý ročník Fortuna Víkendu šampionů, který se uskuteční v sobotu v O2 Areně, v neděli pak nastoupí zelenobílí na Vyšehradě proti druholigové Vlašimi.

"Příprava bude jako každoročně náročná, zejména první tři týdny pojedeme prakticky denodenně. Důležité bude nejen soustředění v Břízkách, ale i herní příprava ve slovenském Senci, kde se opět utkáme s předními slovenskými celky," je Hoftych zvědav na konfrontaci s Nitrou a Zlatými Moravci.