Ibragimov v konečné nominaci na Asian Cup

Útočník Bohemky se představí na kontinentálním šampionátu v dresu Uzbekistánu.

Ibragimov v konečné nominaci na Asian Cup

Útočník Bohemians 1905 Aziz Ibragimov se dostal do závěrečné nominace uzbecké reprezentace pro Mistrovství Asie, které startuje v pátek v Kataru.
Asijský šampionát se běžně koná v létě, ale kvůli horkému letnímu počasí v Kataru byl přesunut na leden. Vyzkouší se tak model, který připadá v úvahu i pro světový šampionát 2022.
Zahajovací utkání obstarají v pátek týmy domácího Kataru a Uzbekistánu, v jehož nominaci je Aziz Ibragimov. "Je to splněný sen, mám ohromnou radost. Už když jsem se v prosinci vrátil zpátky do reprezentace, tak jsem byl hodně šťastný, ale v tohle jsem snad ani nevěřil," rozplýval se z dějiště šampionátu Ibragimov, který tak přijde o začátek přípravy v Bohemce. Mohlo by se dokonce jednat až o celý měsíc. Finále je na programu 29. ledna, a i když Uzbekistán nepatři k favoritům, tak Aziz dle svých slov udělá všechno proto, aby svému výběru na turnaji co nejvíce pomohl.

Nominaci Azize Ibragimova zaznamenali i katarští obchodníci, se kterými vedení Bohemians 1905 v současné době jedná.
"V rámci dalšího kola jednání s katarským obchodním partnerem byla na programu nejen spolupráce v marketingové oblasti, ale také ve sportovní oblasti, včetně sledování našeho hráče Ibragimova, který je nyní na Asijském poháru právě v Kataru. Jak je všeobecně známo, fotbal a byznys jsou nyní v Kataru na velkém vzestupu, takže pokud by se dosavadní jednání a nově navazované kontakty dotáhly až do formy obchodních a sportovních kontraktů, byl by to významný krok pro další rozvoj Bohemians 1905. Ovšem nutno vidět, že v jednáních jsme stále jen v počáteční fázi. Důležité také bude, jak se budou rozvíjet celkové česko-katarské vztahy a různé formy spolupráce. Reálný potenciál na obou stranách je značný, jak o tom svědčí spolupráce Kataru s jinými zěměmi. Nejen velké, ale i menší země jako Chorvatsko, Slovinsko či Maďarsko jsou v Kataru daleko aktivnější než české subjekty," uvedl ředitel klubu Ladislav Valášek.