Remíza s jihočeským Babylonem

Střelcem Bohemky opět stoper, tentokrát Marek Nikl.

Remíza s jihočeským Babylonem

Hráči Bohemians mají za sebou poslední zápas náročného víkendu. Po sobotním vítězství nad Viktorií Žižkov se na umělé trávě v pražském Edenu představili proti týmu z Českých Budějovic.

Ani jeden z trenérů neposlal na hřiště nejsilnější sestavu. Budějovický lodivod Jaroslav Šilhavý poslal na hřiště pět cizinců, které na jihu Čech testují, na trávníku tak bylo možno spatřit hráče z Nizozemska, Estonska či Srbska. Pavel Hoftych dal zase možnost nadějným mladíkům Krausovi, Hauerovi a Potočnému. 

Zelenobílí vstoupili do zápasu aktivně a díky důraznému napadání útočníků Nešpora s Markem několikrát překvapili budějovickou obranu. Zakončoval hlavně Jan Štohanzl, který se v prvních deseti minutách dostal do tří příležitostí, poprvé střílel pouze doprostřed branky, podruhé mimo a při třetí šanci mu střelu zblokovali obránci soupeře. Jihočeši vystrčili růžky po čtvrthodině zápasu. Nejdřív si dal Martin Nešpor málem vlastní gól, když přímý kop soupeře hlavou usměrnil pod vlastní břevno a donutil Havránka ke skvělému zákroku. Následný rohový kop však obrana nezvládla a ve zmatku před brankou se prosadil Stráský a poslal Budějovice do vedení. 

Klokani se snažili vyrovnat, ale soupeř byl v prvním poločase fobalovější a zelenobílí se dostávali do jeho pokutového území pouze pomocí centrovaných míčů. Při těch byl aktivní hlavně mladík Potočný, který z levé strany poslal zajímavé centry na Bartka a Štohanzla, ani jeden však nezasáhl branku. Další střela Štohanzla byla také neumístěná, a tak měl poslední velkou šanci prvního poločasu Srb Dobrasinovič, který se uvolnil na hranici velkého čtverce a střelou k tyči donutil Havránka opět předvést své umění.

Druhý poločas začal gólem Budějovic. Trefa Bokily ale byla anulována pro postavení mimo hru. Na druhé straně zase hlavičkoval po rohu nepřesně Hauer. Bohemka se dočkala vyrovnání po hodině hry. Nejdřív sice Jindřiškovu ránu z přímého kopu zblokovala žlutá zeď, následný roh zahraný Štohanzlem ale trestuhodně podběhl brankář Pavel Kučera a Marek Nikl hlavou vyrovnal. 

Od vyrovnávací branky byli Klokani aktivnější. Hned v 65. minutě vystrašil Štohanzl Kučeru z přímého kopu a po následném rohovém kopu se k nepřesné hlavičce dostal Nešpor. Budějovice měly svou největší šanci v 76. minutě, když Pecka z téměř nulového úhlu nastřelil tyčku. Ke střele se dostal i Marek Nikl, který se deset minut před koncem zapomněl v útoku, ale mířil pouze nad branku. Poslední slovo v zápase, kterému i podle obou trenérů remíza slušela, si vzal Mezlík, ale jeho hlavička i střela z konce zápasu byly nedůrazné.

Další zápas v Tipsport lize čeká Klokany příští sobotu, kdy se od 13 hodin utkají s Jabloncem. To však neznamená, že na hráče Bohemky čeká týden volna. Ještě dnes odpoledne se tým přesune do dějiště tradičně tvrdého kondičního soustředění.