Bohemka nalezla na severu Čech ideální podmínky

Svěřenci Pavla Hoftycha se potí v kopcích kolem Břízek.

Bohemka nalezla na severu Čech ideální podmínky

Prvoligoví fotbalisté Bohemians 1905 se momentálně připravují na jarní část sezony v Břízkách, kde v nádherném prostředí trápí svá těla. V jablonecké části Břízek nalezli Klokani ideální útočiště. Přímo v hotelu mají posilovnu, bazén i regeneraci. Nedaleko je přehrada, kde hráči polykají kilometry v běžeckých botách. Když je trénink na běžkách, tak vystoupají do kopce, kde je čeká několik běžkařských tratí. Že nejde o žádné lehké vyjížďky svědčí i fakt, že ve stejných místech trénuje česká běžkářská i biatlonová reprezentace. "Nemůžu si to tu vynachválit, je pro nás samozřejmě výhoda, že prostředí již velmi dobře známe, takže víme, kam kluky můžeme vypustit," libuje si milovník hor Pavel Hoftych, který drží se svým týmem krok. Včera si byl vyběhnout pár kopců, dnes se potil v běžkařské stopě. "Nic nám nechybí, jediné co nám to komplikuje je absence Milana Škody. Je nachlazený a pravděpodobně se k nám tady na soustředění nepřipojí," litoval Hoftych, kterého naopak potěšila přítomnost brankářské jedničky Radka Sňozíka. Populární gólman již trénuje naplno a žádné úlevy nemá. Po dnešním brankářském tréninku s Pavolem Švantnerem z něj doslova lilo. "Je to makačka, ale je to potřeba. Často se snažím chodit do posilovny, protože noha není po operaci ještě úplně pevná. Do zápasu to zatím ještě není, ale ta chvíle už se blíží," sdělil Sňozík optimistickou předpověď.

Hráči mají každý den téměř totožný program, který se však může měnit v závislosti na počasí. Ráno vstávají po sedmé hodině a snídají formou švédských stolů. Poté se rozdělí na dvě skupiny. Jedna jde na běžky, druhá chodí změřit místní kopce. Následuje oběd a po něm polední klid, který je vítaným zpestřením. Dnes proběhl v Břízkách mediální den, takže hráči se věnovali sedmé velmoci. Odpoledne je čeká trénink na dobře připravené umělé trávě, která je taktéž součástí areálu. Pak ještě následuje hodinka v posilovně a po večeři regenerace. "Hráči mají k dispozici saunu, bazén, vířivku a nebo jdou na masáž," vypočítává možnosti pro aktivní odpočinek masér týmu Miroslav Šimeček.

Hráči jsou na pokojích po dvou a většinou spolu pokoj sdílí na základě dřívějších vazeb. Na pokoji číslo 11 tak spolu například jsou expříbramští Sňozík s Rychlíkem, na třiadvacítce jsou zase například nedávní dorostenci Kraus s Potočným. Jediné privilegium samostatného pokoje má Jan Moravec, kterému nedorazil parťák Škoda.

Hráče čekají do pátku ještě vydatné tréninkové dávky, ale ani o víkendu si neodpočinou. Čeká je dvojboj, kdy se v rámci Tipsport ligy představí v sobotu s Jabloncem a v neděli s Příbramí.


Rozdělení pokojů:

Sňozík - Rychlík
Lukáš - Jindřišek
Nikl - Hartig
V. Marek - Štohanzl
Kaufman - Nešpor
Havránek - Bartek
Hauer - J. Marek
Držík - Cseh
Moravec
Kraus - Potočný