Vítězné rozloučení se zimním turnajem

Souboj kombinovaných týmů rozhodl Moravec.

Vítězné rozloučení se zimním turnajem

Po sobotní prohře s Jabloncem přišla Bohemka o šanci na postup do semifinále Tipsport ligy, takže nedělní zápas s Příbramí nebyl pro oba týmy ničím jiným než přípravou. Trenér Hoftych měl tedy další příležitost vyzkoušet v ostrém zápase nadějné mladíky. Stejně se zachoval i příbramský trenér Nádvorník, který postavil mužstvo téměř výhradně ze záložních hráčů.

Od samého začátku utkání bylo jasné, kdo bude pánem. Sestava Bohemians byla i přes omlazení zkušenější a diktovala tempo utkání. Už ve čtvrté minutě byli po podklouznutí příbramského brankáře ve velké šanci Gröbl a dorážející Bartek, ale ani jeden z nich neprocedil míč skrz Rondzika. Klokani si i nadále udržovali územní převahu, která ale vyústila jen v nepřesné pokusy Cseha, Gröbla a Štohanzla. Vrchol náporu přišel ve 25. minutě, kdy zelenobílí po rohovém kopu dlouho drželi soupeře v takřka hokejovém zámku. Na Gröblův nástřel do vápna ale nikdo nedosáhl a ostatní pokusy o střelu zblokovala příbramská obrana v čele s důrazným stoperem Rickou. Do konce první půle se ještě do šance dostal Martin Nešpor, kterému ale vletěl pod nohy Rondzik a slušnou šanci zneškodnil.

V druhém poločase zapálení pro hru ochladlo na teplotu okolního vzduchu a diváky dlouhé minuty zahříval tak maximálně grog z domova. Příbramští mladíci se začali Klokanům vyrovnávat a hra se odehrávala mezi vápny bez vážnějšího zakončení tak dlouho, až nudou zhasla i světelná tabule. V poslední čtvrthodině hry se ale Klokani nadechli k závěrečnému náporu. Po prvním střeleckém pokusu Příbrami, jmenovitě Martina Šlapáka ze 70. minuty, se dvakrát pokusil o střelu Klokan Gröbl. První pokus brankář s námahou vyrazil na roh, druhý prosvištěl jen těsně nad břevnem. Pak už přišly chvíle Jana Moravce. V první šanci do útoku přesunutý "Zip" špatně trefil Reinův centrovaný míč a skvělá šance vyzněla do ztracena, ale v 86. minutě se po dalším Reinově centru a Bartkově přihrávce sám před prázdnou brankou už mýlit nemohl a pohodlně rozhodl o vítězství 1:0.