Klokani podlehli Teplicím

Severočeši zvítězili 3:1, o branku Bohemky se postaral novic Sedláček.

Klokani podlehli Teplicím

Další ze série přípravných utkání má Bohemka za sebou. V sobotním dopoledni byla hostem na severu Čech, kde změřila síly s domácími Teplicemi. Bez lehce zraněných Hartiga se Štohanzlem a nemocného trenéra Pavla Hoftycha se Klokani představili s již uzdravenou brankářskou jedničkou Radkem Sňozíkem a také s testovaným Michalem Sedláčkem, kmenovým hráčem Mladé Boleslavi.

V začátku zápasu byly Teplice aktivnější, ale do vyložené šance je pozorná obrana Pražanů nepustila. Klokani se postupem času osmělili, ale i jejich útoky končily na hranici šestnáctky. V 11. minutě se skóre poprvé v utkání měnilo. Ve vlastním pokutovém území sáhl rukou po balonu Pavel Lukáš a sudí Košec nařídil penaltu. Pavel Verbíř se z této standardní situace nemýlil, i když Sňozíkovi chyběly centimetry. "Míče jsem se dotkl, ale nepodařilo se mi ho vytěsnit mimo bránu," uvedl populární Sňóza. Poté se zápas odehrával především mezi oběma vápny. Přesto se našly zajímavé situace. Nešpor měl po centru Jindřiška na noze gól, ale netrefil bránu, a tak ve 39. minutě přišel trest. Josef Jindřišek hrubě chyboval, když autovým vhazováním hledal Radka Sňozíka, ale bohužel pro Klokany našel sprintujícího Jindráčka, který brankáře Bohemians přeloboval a zvýšil skóre na 2:0. Do konce poločasu zahrozila ještě jednou Bohemka, ale centr Kaufmana olízl pouze brankovou konstrukci Slavíkovy brány.

Do druhého dějství vyběhla pozměněná sestava Klokanů a noví hráči přinesli do hry svěží vítr. Bohemka byla agresivnější než tepličtí hráči, ale k velkým příležitostem se nedostávala. Šanci měl z přímého kopu Rychlík, ale technická střela skončila těsně nad. Fotbalisté s klokanem na prsou se mohli radovat až v 81. minutě, kdy Sedláček mistrně zakroutil balon z trestného kopu a vyhnal všechny pavouky z levého rohu teplické svatyně. Za minutu mohlo být srovnáno, ale krásnou akci po ose Kaufman, Gröbl, Sedláček nezakončil přesně jinak velmi dobře hrající Kraus. Konečnou podobu výsledku dal Aidin Mahmutovič, který nechytatelnou střelou překonal potřetí Rada Sňozíka.

"V první půli jsme soupeři doslova darovali dvě branky, v poli jsme drželi krok. Střídající hráči přinesli na hřiště oživení, jen škoda, že jsme po Sedláčkově snížení ještě z následného tlaku nesrovnali a naopak jsem inkasovali potřetí," hodnotil zápas asistent Pavel Medynský, tentokrát v roli hlavního trenéra